Ekonomi

Enflasyon farkı ne zaman belli olacak? Memura enflasyon farkı ne kadar verilecek? 4 aylık enflasyon farkı belli oldu mu?

Enflasyon farkının ne zaman açıklanacağı merakla araştırılıyor. 4 aylık enflasyon farkı, emekli ve memurlar için yapılacak Temmuz zam oranının belirleyecek. İşte detaylar!Bundan dolayı gözler TÜİK tarafından açıklanacak olan Nisan ayı enflasyon oranı bekleniyor

Enflasyon farkı, emekli ve memur maaş zammının belirleyici faktörüdür. Bundan dolayı gözler TÜİK tarafından açıklanacak olan Nisan ayı enflasyon oranı bekleniyor. Zam oranları da açıklanan rakamlara göre şekil alacak.

Peki “Enflasyon farkı ne zaman açıklanacak? 4 aylık enflasyon farkı belli oldu mu?” İşte araştırılan ayrıntılar...

ENFLASYON FARKI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Nisan ayı enflasyon rakamlarının 3 Mayıs Çarşamba günü açıklanacağı öngörülüyor. Buna göre de 4 aylık enflasyon farkı da netleşmiş olacak.

3 AYLIK ENFLASYON FARKI NE KADAR? 4 AYLIK ENFLASYON FARKI BELLİ OLDU MU?

Son 6 aylık enflasyon verileri memur maaşlarına doğrudan etkileyecek. Memurlar yeni yılda yüzde 8 toplu sözleşme zammın sahibi oldu. Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarındaki enflasyon oranları toplu sözleşmeyi geçmesi halinde memurlar enflasyon farkı alacak.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ocak ayında enflasyonu 6,65, Şubat ayında 3,15 ve son olarak Mart ayında ise; 2,29 olarak belli olacak. 3 aylık enflasyon toplamda 12,52 seviyesine ulaştı, memurların toplu sözleşmesini geçti. Bu şekilde memurlar şimdi ise yüzde 4,52 oranında zam almayı bekliyor.

EMEKLİLERİN SON HAFTADA ALDIĞI EN GÜZEL HABER OLACAK 

Emeklilerin aldıkları zamlar milyonlarca kişiyi sevindirirken, enflasyon ve yapılan yeni zamlar o maaşlara yapılan zamları eritti. Emekli vatandaşlar bundan dolayı önümüzdeki temmuz ayında yapılacak zammı bekliyor.

SKK ve Bağ-Kur emeklilerine güzel haber verildi. Yeni yılda pek çok emeklinin maaşına zam yapılmıştı. Bu zamların dışında bir de ikramiye ödemesi verilebilecek. 13,5 milyon emekliye bu ödemenin verilmesi planlanıyor. İkramiye ödemelerinin alınması için herhangi bir kefil ya da şart bulunmuyor. Emekliler maaşlarını sadece belirttikleri bankalardan 3 sene boyunca almaları yeterli olacak. Bunun karşılığında her banka promosyon ödemesi yapıyor. Son dönemlerde bankalar emeklileri bünyesine katmak için peş peşe kampanya açıklıyor. Emekli vatandaşları sevindiriyor. Çünkü promosyon ödemeleri her geçen ay yükselmeye devam ediyor.