27 / 04 / 2024

Enflasyon hesaplamasında doğalgaz için

Enflasyon hesaplamasında doğalgaz için

TÜİK, doğalgazın tüketiminin bir ay bedava verilmesinden dolayı mayıs ayında TÜFE için "sıfır fiyat" yöntemini uygulayacak.



Sıfır fiyat yöntemini değişikliği mayıs ayı enflasyonunda sert bir düşüşe sebep olacak. Diğer aylarda da 25 metreküp üstü ödenmiş olan fiyat dikkate alınacağı belirtildi.

Mayıs ayı ile uygulamaya geçilen bir ay bedava ve bir sene indirimli doğalgaz kararı enflasyon hesaplamasını güncelledi. TÜİK, mayıs ayının TÜFE hesaplanmasında doğalgaz için "sıfır fiyat" yöntemi uygulanacağını belirtti ve 2023 Haziran ve 2024 Mayıs arasındaki TÜFE hesaplamasında da 25 metreküpe kadar doğalgaz tüketimi için yapılacak indirim göz önüne alınacak.

MAYIS AYINDA ENFLASYONUNU İNDİRECEK!

Türkiye İstatistik Kurumu, bu yaşanan değişikliğin mayıs ayı enflasyonunu indireceğini açıkladı. Yalnız  doğalgaz tüketiminin artacağı yıl sonuna doğru da enflasyonu artıracağı belirtildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön