11 / 05 / 2024

Enkaza dönenen iki yıllık binayı o müteahhit yaptırmış

Enkaza dönenen iki yıllık binayı o müteahhit yaptırmış

Deprem bölgesinde yıkılan binaların müteahhitleri bir bir ortaya çıkmaya devam ediyor. Depremden önce fahiş fiyatlarla satılan rezidanslar, yeni binaların yıkılması çok tepki çekerken henüz 2 yıl önce yapılan Seyr-i İstanbul isimli iki bloklu site de çok konuşuldu.



Kamuoyunda bu binaların müteahhitleri başta olmak üzere yapılmasında sorumluluğu bulunan herkesin cezalandırılmasını isterken bazı müteahhitler kaçmaya çalışırken gözaltına alındı. Çok tartışılan binalardan biri de 2 yıl önce yapılan Seyr-i İstanbul sitesinin müteahhiti Malatya merkezli Poyraz İnşaat'ın sahibi Muharrem Poyraz.

MÜTEAHHİTİ MÜSİAD ESKİ İLÇE BAŞKANI

Malatya’da yıkılan Seyr-i İstanbul sitesinin inşaatı 2020 yılında tamamlanmış. Henüz 3 yılı doldurmayan bina, depremden sonra yerle bir oldu. Siteyi yapan Poyraz İnşaat'ın sahibi Muharrem Poyraz bundan önceki dönemde Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) ilçe başkanlığı görevinde bulunmuş.

AKP İLÇE BAŞKANI MÜTEAHHİTİN GÜRCİSTAN'A KAÇTIĞI İDDİA EDİLDİ

Kahramanmaraş’ta yaptığı 3 sitenin çökmesiyle yüzlerce kişinin ölümüne sebep olan ve hakkında adli işlem başlatılmadığı ileri sürülen Melsa İnşaat’ın sahibi, aynı zamanda AKP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı olan Şahin Avşaroğlu’nun Gürcistan’a kaçtığı iddia edildi.

ADANALI MÜTEAHHİT KKTC'DE YAKALANDI

Adana’da yıkılan binaların arasında yer alan Hasan Alpargün Apartmanı'nın sahibi baba oğul depremin ilk günü Kıbrıs’a kaçtığı ifade edilmişti. Müteahhit Hasan Alpargün kaçtığı KKTC'de yüklü miktarda para transfer etmeye çalışırken yakalanmıştı.

GAZİANTEPLİ MÜTEAHHİT İSTANBUL'DA YAKALANDI

Gaziantep'te deprem nedeni ile yıkılan Bahar Apartmanı'nın enkazında gerçekleşen teknik incelemenin ardından ihmali bulunduğu onaylanan müteahhit İbrahim Mustafa Uncuoğlu İstanbul'da yakalanmıştı

HATAY'DAKİ REZİDANSIN SAHİBİ KARABAĞ'A KAÇARKEN YAKALANDI

 Hatay'da onlarca kişiye mezar olan Rönesans Rezidans'ın müteahhiti yurtdışına kaçmaya çalışırken havalimanında gözaltına alındı. Rönesans Rezidansın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun'un, yanında yüksek miktarda parayla birlikte İstanbul Havalimanından yurtdışına kaçmaya çalıştığı ihbarı üzerine harekete geçen polis, müteahhit Mehmet Yaşar Coşkun'un İstanbul Havalimanından Karabağ'a çıkışını engelledi. 


Geri Dön