29 / 04 / 2024

Entegro, Türkiye’de güneş enerjisi sektörünün yüzde 8’ini ele geçirdi!

Entegro, Türkiye’de güneş enerjisi sektörünün yüzde 8’ini ele geçirdi!

Türkiye’ de güneş enerjisi sektörünün yüzde 8’ ini ele geçiren Alman ortaklı şirket Entegro Türkiye, yenilenebilir enerjinin bürokratik zorluklara rağmen nükleere enerjinin alternatifi olabileceği görüşünde...



Türkiye’de güneş enerjisi sektörünün yüzde 8’ini ele geçiren Alman ortaklı şirket Entegro Türkiye, yenilenebilir enerjinin bürokratik zorluklara rağmen nükleere enerjinin alternatifi olabileceği görüşünde.



İzmir kurtarmıyor...


Entegro Almanya’dan 5 yıl sonra kurulan Entegro Türkiye, 2013 Mayıs ayında ilk sözleşmesini yaptı. 500 kilowatt’lık kurulumu tamamlanmış projesi olan şirketin Yaşar Üniversitesi ile de bir projesi var. Dieter Röttger ve kardeşi Thomas Röttger’in, İzmir’den Eşref Deniz ve Özgür Yağmuroğlu ile ortaklık kurarak oluşturduğu şirket, Nisan ayında 1 milyon Euro’luk iş yapmış olacak. Alman ortaklı şirketin en önemli pazarlama argümanlarından birisi ithal girdi maliyetleri nedeniyle sürekli zamlanan enerjide 20 yıllık sabit fiyat. Şirket ortaklarından Yağmuroğlu, Milliyet’e yaptığı açıklamada, son projelerini Martta teslim edeceklerini belirterek, “Toplamda 1 MW gücümüz olacak” dedi. Yağmuroğlu, 2015’te 7 MW, 2016’da 15 MW’lık iş teslimi hedeflediklerini söyledi.


Liman ve ulaşım olanakları nedeniyle İzmir’i üs olarak seçtiklerini anlatan Yağmuroğlu, “Çok fazla rakip yok Türkiye’de. İşin kurulum tarafındayız. Önümüzdeki dönemde lisans dağıtılacak” dedi. Yağmuroğlu, Konya, Burdur, Kayseri, Van ve Gaziantep’in güneş enerjisinde öne çıktığını belirtti.


Lisanslı güneş enerjisi üretimi için metrekare başına 1600 KW’ın üzerinde üretim şartı var. İzmir, aldığı güneşle bu  oranları karşılamadığı için lisanslı üretime uygun değil. Üretim yapılacak yerler 6 aylık bir ölçüm sürecinden sonra belirleniyor.




Milliyet 


Geri Dön