20 / 05 / 2024

EPDK açıkladı! Akaryakıt istasyonlarında 15 Mayıs'ta yeni dönem başlıyor!

EPDK açıkladı! Akaryakıt istasyonlarında 15 Mayıs'ta yeni dönem başlıyor!

15 Mayıs 2024 tarihi itibarı ile başlayacak olan uygulama ile ilgili konuşan Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Kayseri Bölge Başkanı İbrahim Polat, bu durumun vatandaşa yarayacağını kaydetti.



Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, akaryakıt istasyonlarında yapılan satışlar ile ilgili farklılaştırılmış olsun veya olmasın aynı tür akaryakıtlar için fiyat farkı uygulanmaması kararı almıştı. Buna göre, 15 Mayıs 2024 tarihi itibarı ile başlayacak olan uygulama ile ilgili konuşan Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Kayseri Bölge Başkanı İbrahim Polat, bu durumun vatandaşa yarayacağını kaydetti.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), akaryakıt fiyatları ile ilgili yeni bir karar almıştı. Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile, aynı tür akaryakıtlar için fiyat farkı uygulanmayacağı kaydedilmişti.

15 Mayıs 2024 hayata geçecek olan uygulama kapsamında vatandaşın lehine olacağı belirtildi. Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Kayseri Bölge Başkanı İbrahim Polat, değerlendirmelerde bulundu. 

EPDK açıkladı! Akaryakıt istasyonlarında 15 Mayıs ta yeni dönem başlıyor!

Alınan karar ile katkılı yakıtların tek ürün olarak görüleceğini ve tek fiyat üzerinden satılacağını ifade eden Polat, “Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun (EPDK) geçtiğimiz günlerde aldığı kurul kararı ile beraber katkılı yakıtlarla katkısız yakıtların fiyatlarının tek uygulanmasına yönelik bir karar verdi. Bu karar ile beraber şu anda sadece mazot ve benzine yapılacak. Esasında ürünün çeşitliliği devam ediyor ama fiyat politikası olarak mazot tek fiyat, sonrasında da benzin tek fiyat olarak uygulama olacak.

15 Mayıs 2024 tarihi itibari ile de yürürlüğe gireceği kaydedildi. Bu aralarda da benzin, motorin ve LPG’de bir düşüş gerçekleşiyor. Çünkü döviz kurunda geriye doğru bir etkileşim var. Brent petrol de zirveye çıkmıştı, 92 dolarlar seviyesine gelmişti ama şu anda 87 dolar civarlarında. Brent petrol ve döviz kurunun etkisi ile birlikte de yakıt fiyatları da bu gidişle düşmeye devam edecek. 

EPDK’nın kurul kararına bizim etki etmemiz ya da karışmamız mümkün değildir. Çünkü bu onların kendi içerisinde aldığı bir karardır ama aynı zamanda da şu şekilde olmaya başladı; bu katkılı yakıtların arasında 3-5 kuruş bir fark oluyordu.

Akaryakıta yeni indirim yolda! Benzin motorin fiyatları indirim! Güncel akaryakıt fiyatları!

Akaryakıta çifte indirim geldi! Benzin güncel fiyat, motorin fiyat! Akaryakıt indirim son dakika! 

Benzine 1.37 TL, motorine 1.24 TL indirim geliyor! Sürücüler dev müjde: Benzin motorin indirim! 

Benzine de motorine de indirim geliyor! Fiyatlar tam bu kadar düşecek: Akaryakıt indirimi! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön