28 / 09 / 2024

EPDK açıkladı! Doğalgaz ve elektrik tarifelerine yeni zam gelecek mi?

EPDK açıkladı! Doğalgaz ve elektrik tarifelerine yeni zam gelecek mi?

Kışın yaklaşması ile birlikte faturalarda yaşanacak artış endişesi vatandaşların üzerinde artmış durumda. EPDK ekim ayı için değişiklik olmadığını duyurdu. Tarifeler 3 ay geçerli olacak.




Kışın yaklaşması ile birlikte faturalarda yaşanacak artış endişesi de vatandaşların üzerinde artmış durumda. Hükümet faturalandırmada yeni model üzerinde çalışırken doğalgaz ve elektrik tarifelerine zam gelip gelmeyeceği merak ediliyordu. Buna göre, EPDK ekim ayı için değişiklik olmadığını duyurdu. Tarifeler 3 ay geçerli olacağını açıkladı.

Kış ayının yaklaşması ile beraber doğalgaz ve elektrik tarifelerine zam endişesi de yükseldi. Tarife birim fiyatlarında değişiklik olup olmayacağı merak ediliyordu. Hükümetin faturalandırmalarda yeni model üzerinde çalışması zam endişelerini arttırmıştı.

EPDK açıkladı! Doğalgaz ve elektrik tarifelerine yeni zam gelecek mi?

ELEKTRİK VE DOĞALGAZ'A ZAM GELECEK Mİ?

NTV’nin sektör kaynaklarından edindiği bilgiye göre; Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), ekim ayı için elektrik tarifelerinde değişiklik yapmayacak. Tarife üç ay için geçerli olacak. 

Maliyetlerde artış görülürse değişiklik olabilir. Sektör kaynakları, maliyetlerde olağanüstü bir artış yaşanması ve gerekli görülmesi halinde bu süre içerisinde tarifelerde değişikliğe gidilebileceğini belirtti. BOTAŞ’ın da ay sonunda doğalgaz toptan satış tarifesini açıklaması bekleniyor.

KONUTLAR İÇİN ZAM BEKLENTİSİ YOK

Tarifelerin enflasyona doğrudan etkisi sebebiyle doğalgaz fiyatlarında konut aboneleri için herhangi bir artış beklenmiyor. Elektrik ve doğalgaz fiyatlarındaki olası bir artış, enflasyon hesaplamalarını da doğrudan etkiliyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, fiyat ayarlamalarını enerji fiyatlarının enflasyona etkisini de göz önünde bulundurarak yaptıklarını belirtmişti.

Elektrik ve doğal gaz faturaları için yeni düzenleme kapıda: 1 milyon abone daha fazla para ödeyecek!

Elektrik ve doğalgaz faturalarında yeni dönem! Geliri fazla olan yüksek fatura ödeyecek!

Doğalgaza eylülde zam gelecek mi? BOTAŞ resmen açıkladı! Milyonları ilgilendiriyor! 

Gazprom; Doğalgaz fiyatlarının daha da artacağı uyarısını yaptı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön