10 / 08 / 2024

Gazprom; Doğalgaz fiyatlarının daha da artacağı uyarısını yaptı!

Gazprom; Doğalgaz fiyatlarının daha da artacağı uyarısını yaptı!

Enerji şirketi Gazprom, doğalgaz ve sıvılaştırılmış hali LNG fiyatlarının daha da artabileceği uyarısında bulunarak açıklama yaptı.



Rus enerji şirketi Gazprom'un Temsilcisi Sergey Kupriyanov, Rusya’nın Suca bölgesinde Ukrayna ordusu ile yaşanan çatışmaların doğalgaz ve sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) fiyatlarında artışa neden olduğunu ifade ederek, "Analistler, gaz fiyatlarındaki yükseliş eğiliminin devam edeceğini düşünüyor" diye konuştu.

Rus enerji şirketi Gazprom'un Temsilcisi Sergey Kupriyanov, ölçüm istasyonunun bulunduğu Suca şehrinde Ukrayna ordusu ile yaşanan çatışmaların ardından doğalgaz piyasasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

BUNDAN KİM ÇIKAR SAĞLIYOR?

Doğalgaz spot fiyatlarının 9 Ağustos’ta zirveye çıktığına ifade eden Kupriyanov, "Suca’daki gelişmeler, doğalgaz ve LNG fiyatlarında sert yükselişe yol açtı ve henüz yaz mevsimindeyiz. Şu soru akla geliyor; bundan kim çıkar sağlıyor?" değerlendirmesini gerçekleştirdi.

 Gazprom; Doğalgaz fiyatlarının daha da artacağı uyarısını yaptı!

YÜKSELİŞ EĞİLİMİ DEVAM EDECEK

Kupriyanov, Norveç’in doğalgaz tesislerinde planlanan bakım çalışmalarının da önemli bir unsur olduğunu belirterek, "Analistlere göre bu çalışmalarda geçen yıl olduğu gibi gecikmeler yaşanabilir. Ayrıca, analistler, gaz fiyatlarındaki yükseliş eğiliminin devam edeceğini düşünüyor" diye ifade etti.

Rusya’nın Suca şehrini de içeren Kursk bölgesinde 7 Ağustos’ta Rusya ile Ukrayna ordusu arasında çatışmalar başlamıştı. Ukrayna, Mayıs 2022’de, Avrupa'ya giden Rus doğalgazının üçte birinin geçtiği Sohranivka dağıtım noktasında sevkiyatı durdurdu, gaz sevkiyatı sadece Suca noktasından devam ettiğini belirtti.

Öte yandan, Gazprom, Suca noktasından günde ortalama 42 milyon metreküp doğalgaz sevkiyatı gerçekleştiriyor. Bölgede yaşanan gelişmeler nedeniyle Avrupa'da derinliği en fazla olan Hollanda merkezli sanal doğalgaz ticaret noktası TTF'de eylül vadeli kontratlarda megavatsaat başına gaz fiyatı, dün bu yılın en yüksek seviyesi 40 Euro'dan kapanmıştı.

Yüzde 38'lik doğalgaz zammı inşaat maliyetlerini de etkileyecek!

Doğalgazda yeni dönem başlıyor! 81 ilde faturalara köklü değişiklik geliyor...

Boş evlere gelecek vergi uygulamasına büyük tepki! En ucuz ev kirası 50 bin TL olur!

Doğalgaz faturası indirimi 1 yıl daha uzatılacak mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön