27 / 06 / 2024

Boş evlere gelecek vergi uygulamasına büyük tepki! En ucuz ev kirası 50 bin TL olur!

Boş evlere gelecek vergi uygulamasına büyük tepki! En ucuz ev kirası 50 bin TL olur!

Yeni torba yasada, doğalgaz faturalarında "gelire göre ödeme" planlandığı ve boş konutlara da ek verginin gündeme gelmesiyle tepkiler de çığ gibi büyümeye başladı.



Türkiye genelinde yüksek kira beklentisiyle boş tutulan evlerin vergileri artırılacak.Yeni vergi düzenlemeleri odaklı torba yasa hazırlığı kapsamında, doğalgazda "gelire göre tarife", boş konutlardan vergi alma ve çok kazanandan çok vergi alma gibi uygulamalar planladığı belirtildi. Bu durum binlerce kişi tarafından büyük tepki alırken Kiracı Mağduru 2179 takipçisi olan Hakan Kara sosyal medya X hesabından ''Boş evlere vergi gelirse bu ülkede en ucuz ev kirası 50 bin tl olur.'' diyerek isyan etti. Kara, ülkede ev sahibi düşmanlığı olduğunu söyledi. Kara'nın sosyal medyadan yaptığı paylaşımın altına ise onlarca yorum geldi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Hakan KARA @HakanKara6806
Boş evlere vergi gelirse bu ülkede en ucuz ev kirası 50 bin tl olur, nedir bu ev sahibi düşmanlığı bu ülkede yeter artık,. O vergileri öderiz yinede bedavacı kiracılara ev vermeyiz boş tutarız.

 

Evi tahliye etmek istemeyen kiracı, evi ateşe verdi! 

Ev sahipleri şimdiden kira zamlarını yapmaya başladı: Yüzde 25 sınırı kalkınca ne olacak?

Konut kira gelirinde istisna kaldırılmayacak, boş ev vergisi gelecek! Vergi nasıl hesaplanacak?

Geri Dön