23 / 06 / 2024

Evi tahliye etmek istemeyen kiracı, evi ateşe verdi! 

Evi tahliye etmek istemeyen kiracı, evi ateşe verdi! 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar gittikçe büyüyor. Karaman'da evi boşaltmak istemeyen bir kiracı, oturduğu konutu ateşe verdi. İşte detaylar... 



Haziran 2022'de konut kiralarına yüzde zam sınırı getirildi. Söz konusu uygulamanın ardından, ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar arttı. 

Ev sahipleri, yüzde 25 artış sınırı sebebiyle konutlarının rayiç bedellerinden daha düşük kalması sebebiyle mağdur olduklarını belirtirken, birçok kiracı da fahiş kira taleplerinden şikayetçi.

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıkların mahkemeleri resmen kilitlemesi sebebiyle, arabuluculuk uygulaması zorunlu hale getirildi. Ancak arabuluculuk da anlaşmazlıklara tam anlamıyla çözüm olmadı. 

Evi tahliye etmek istemeyen kiracı, evi ateşe verdi! 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan zam ve tahliye konularına ilişkin olaylar basında ve sosyal medyada sık sık yer alıyor. 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre, Karaman Siyahser Mahallesi'nde bir kiracı, ev sahibinin daireyi boşaltmasını istemesi üzerine oturduğu evi ateşe verdi.

Konut sahibi İ.Y, Siyahser Mahallesi Şehit Bayram Yıldız Caddesi'ndeki evinde kiracı olarak yaşayan talep etti. Bunun üzerine konut sahibine sinirlenen B.S, oturduğu müstakil evin zemin katını ateşe verdi.

Çevredekilerin ihbarının ardından bölgeye itfaiye, polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri gönderildi. İtfaiye ekipleri tarafından söndürülen yangında yaralanan olmazken, konutta hasar meydana geldi.

Evi tahliye etmek istemeyen kiracı, evi ateşe verdi! 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıkların katlanmasına sebep olan yüzde 25 zam sınırının 1 Temmuz'da kaldırılması bekleniyor. 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamasında "Hiçbir şey yapmazsak düzenleme temmuzda ortadan kalkıyor. Şu anda böyle bir düzenleme yapmaya ilişkin çalışmamız bulunmuyor" dedi. Bu gelişmenin ardından 1 Temmuz sonrasında ev kiralarının nasıl artacağı merak konusu oldu. 

Kimi sektör temsilcileri enflasyon oranında artışların yaşanacağını söylerken, kimi isimler de fahiş rakamların görüleceğine dikkat çekiyor. Ev sahipleri yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasını dört gözle beklerken, kiracılar fahiş artış oranlarıyla karşılaşmaktan korkuyor. 

Konut kiralarında yüzde 25 zam sınırı 1 Temmuz'da kaldırılırsa, sonraki süreçte kiraların nasıl belirleneceğine dair resmi bir açıklama henüz gelmedi. 

TOKİ  Ankara  Şereflikoçhisar kuraları çekildi! 10 Haziran 2024 Şereflikoçhisar sonuçları 2+1 ve 3+1!

Gayrimenkul uzmanları dikkat! Arsa ve arazi değerleme uzmanlığı eğitimi verilecek!

Ekrem İmamoğlu'ndan kamu bankalarına çağrı: İstanbul Yenileniyor seferberliğine dahil olun!


 


Geri Dön