27 / 09 / 2024

Elektrik ve doğal gaz faturaları için yeni düzenleme kapıda: 1 milyon abone daha fazla para ödeyecek!

Elektrik ve doğal gaz faturaları için yeni düzenleme kapıda: 1 milyon abone daha fazla para ödeyecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Ba­kanı Alparslan Bay­raktar yaptığı açıklamada elektrik ve doğalgaz kullanımın­da ‘gelire göre fatura’ düzenlemesinin detaylarını anlattı. İşte elektrik ve doğal gaz faturaları ile ilgili düzenlemenin detayları…





Enerji ve Tabii Kaynaklar Ba­kanı Alparslan Bay­raktar, elektrik ve do­ğalgaz kullanımın­da ‘gelire göre fatura’ düzenlemesinin de­tayları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Habertürk TV’ye önemli açıklamalar yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Ba­kanı Alparslan Bay­raktar elektrik ve doğal gaz fatu­ralarında ciddi destek uygulandığını, imkan doğrultusunda bu uygulamanın devam ede­ceğini söyledi.

Elektrik ve doğal gaz faturaları için yeni düzenleme kapıda: 1 milyon abone daha fazla para ödeyecek!


YÜZDE 3’LÜK DİLİM YÜKSEK TÜKETİM KATEGORİSİNDE

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada desteklere ileride tüketim esaslı uygula­ma modeliyle devam edilmesinin planlan­dığına değinen Enerji ve Tabii Kaynaklar Ba­kanı Alparslan Bayraktar, “Çok elektrik tüketenlerin maliyetine katlandığı destek mo­deline geçmek istiyoruz. Söz konusu bu süreçte ayrıca önce­likli çalıştığımız alanlardan bir tanesi aynı zamanda enflasyonla mücadele. Bu arada tü­ketim gruplarında farklı bir uygulama içe­risine girebiliriz” diye konuştu. 

Açıklamasında yüzde 3’lük dilimin yüksek tüketim kategorisinde bulunduğunu tahmin ettiklerini kaydeden Enerji ve Tabii Kaynaklar Ba­kanı Alparslan Bay­raktar, maliyetine katlanabilecek gruplarda maliyet esaslı fiyatlandırmaya geçmeyi he­deflediklerini belirtti. Bakan Bayraktar açıklamasında yaklaşık 1 milyon aboneyi etkileyeceği düşünülen uy­gulamanın 2025 yılında hayata geçmesini planla­dıklarını dile getirdi.

SAKARYA GAZ SAHASI’NA YURT DIŞINDAN ORTAKLIK TALEPLERİ GELDİ


Yaptığı açıklamada Sakarya Gaz Sahası’nda keşfedilen doğal gazın rekor sürede karaya ulaştırıldığını da dile getiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Ba­kanı Alparslan Bayraktar, bu başarının yurt dışın­daki şirketlerin de dikkatini çektiğini belirtti. Bakan Bayraktar, “Uluslararası petrol ve doğal gaz şirketlerinden Sakarya sahasında ortak­lık için teklifini veren var. Mevcut sahaya or­tak olmak isteyenler var” dedi.

DOĞALGAZ DESTEĞİ GEÇTİĞİMİZ MAYIS AYINDA SONA ERMİŞTİ

Geçtiğimiz aylarda müjdelenen ücretsiz doğalgaz kararıyla kullanılan doğalgazın 25 metreküplük kısmı Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ödenmişti. Vatandaşların faturalarında önemli düşüş yaşatan ve pek çok kişinin de yüzünü güldüren ücretsiz doğalgaz desteği geçtiğimiz Mayıs ayı itibarıyla sona ermişti.


 

Benzine büyük zam yarın geliyor! İstanbul, İzmir, Ankara'da fiyatlar kaç TL olacak? Benzin zam

ATEM'den ev sahibi olmayı kolaylaştıran yöntem devreye giriyor!

Karayollarından İstanbul ve Sakarya'da satılık arsa ve araziler!


Geri Dön