02 / 05 / 2024

EPDK kentsel dönüşüme destek veriyor!

 EPDK kentsel dönüşüme destek veriyor!

EPDK, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ve mevzuattan kaynaklanan zorunluluklar nedeniyle, doğalgaz bağlantısı yapılarak bağlantı bedelini ödemiş bir adreste değişiklik olması durumunda bağlantı ücreti almayacak...



Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan (EPDK) kentsel dönüşüm kapsamında evini yenileyene müjdeli haber geldi. EPDK aldığı kararla Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ve mevzuattan kaynaklanan zorunluluklar nedeniyle, doğalgaz bağlantısı yapılarak bağlantı bedelini ödemiş bir adreste değişiklik olması durumunda bağlantı ücreti almayacak. 


43 BİN BAŞVURU


EPDK'nın kararıyla doğalgaz servis hattı aynı kalıyorsa abonelerden yaklaşık 350 lirayı bulan bağlantı bedeli alınmayacak. Ancak doğalgaz servis hatları dönüşüm çerçevesinde yenilenecekse bağlantı ücreti talep edilebilecek. Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, alman kararın elektrik ve su aboneleri için de uygulanması gerektiğini söyledi. Kentsel dönüşüme bugüne kadar 43 bin 300 başvuru yapıldığını hatırlatan Gürgen, "Bu kararı olumlu buluyorum" dedi. 



Sabah Ankara


Geri Dön