28 / 04 / 2024

EPDK'dan elektrik ve doğalgaz şirketlerine sert uyarı! Depremzedeleri mağdur edenlere bedeli ağır ödetilecek 

EPDK'dan elektrik ve doğalgaz şirketlerine sert uyarı! Depremzedeleri mağdur edenlere bedeli ağır ödetilecek 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, "elektrik ve doğalgaz, dağıtım ve görevli tedarik şirketleri ile oturum yaparak emniyet bedeli hususunda afetzede vatandaşlara hiçbir zorluk çıkartılmaması için gerekli ikazları yaptık" dedi.



EPDK'den yapılan yazılı açıklamada, deprem coğrafyasında hayat süren ve zelzeleden etkilenen vatandaşların, ister deprem bölgesinde oturmasını devam ettirsin, ister başka bir şehirde otursun  başlasın, elektrik ve doğalgaz için yeni abonelik oluştururken OHAL zamanı süresince emniyet bedeli ödemeyeceğinin geçen hafta karara bağlandığı hatırlatıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yılmaz, kurum idarecilerinin elektrik ve doğalgaz, dağıtım ve görevli tedarik şirketleri ile oturum yaparak emniyet bedeli hususunda afetzede vatandaşlara hiçbir zorluk çıkartılmaması için gerekli ikazları yaptığını söyledi.

EPDK dan elektrik ve doğalgaz şirketlerine sert uyarı! Depremzedeleri mağdur edenlere bedeli ağır ödetilecek 

Ülke olarak zorlu zamanlardan geçildiğini söyleyen Yılmaz, şu açıklamalarda bulundu:

"Depremin akabinden milletimiz de sektörümüz de büyük bir dayanışma örneği gösterildi. İnşallah yaraları ortaklaşa ve süratle saracağız. Güvence bedeli hususunda da şirketleri çok net bir dille uyardık. Depremzede vatandaşlarımızı kimse gereksiz kırtasiye ile uğraştırmasın. Elektrik, doğalgaz, hatta su faturasının mobil 
ekran görüntüsü bile yeterli olacak. Bu husustaki kararımız net ve titizlikle de uygulanmasını istiyoruz.


Geri Dön