02 / 05 / 2024

Era Şirketler Grubu 2014 sonuna kadar 40 yeni E-Shop açacak!

Era Şirketler Grubu 2014 sonuna kadar 40 yeni E-Shop açacak!

Antalya'da kurduğu E-Shop adlı mağazasında elektrik, doğalgaz ve GSM hizmetlerini bir araya getiren Era Şirketler Grubu, 2014 yılı sonuna kadar mağaza sayısını 40'a çıkarmayı hedefliyor.



Antalya'da kurduğu E-Shop adlı mağazasında elektrik, doğalgaz ve GSM hizmetlerini bir araya getiren Era, 2014 yılı sonuna kadar mağaza sayısını 40'a çıkarmayı hedefliyor. Firma, bu mağazalarla sektörde perakende satışlarında söz sahibi olmak isterken, ilk etapta 2013 yıl sonuna kadar E-Shop mağazalarının sayısını 10'a çıkarmayı amaçlıyor.


Enerji alanında mühendislik, müşavirlik, sanayi, üretim ve toptan satış alanlarında hizmet gösteren Era Şirketler Grubu, birçok ilde kuracağı E-Shop adlı mağazalarında elektrik, doğalgaz ve GSM hizmetlerini bir araya getirecek. 


E-Shop ile ilgili bilgi veren Era Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Alpay Ünal, "Bu mağazadan indirimli doğalgaz ve elektrik alınabilinecek. Kullanıcılar, kendi kullanımlarına göre uygun kampanyalara yönlendirilecek. Burası, enerji ve telefon abone merkezi olacak. Burada GSM operatörlerinin kontör yükleme işlemleri de yapılabilecek, kurum faturaları da ödenebilecek. Biz, Türkiye'de enerji piyasasında perakende kısmında söz sahibi olmak istiyoruz" dedi. Antalya'da E-Shop kurduklarını söyleyen Ünal, olumlu geri dönüşler aldıklarını söyledi. 

2013 yıl sonuna kadar E-Shop mağazalarının sayısını 10'a çıkarmayı istediklerini belirten Ünal, "2014 yıl sonunda ise 40 tane mağaza kurmuş olmayı hedefliyoruz" ifadesini kullandı.


Ünal, Era Şirketler Grubu'nun enerji yatırımlarına mühendislik ve müşavirlik hizmetleri veren Enco Mühendislik'i, enerji yatırım projelerine sigortacılık hizmeti sunan EOS Sigorta'yı, hidroelektrik santrallerin elektromekanik ekipmanlarının imalatını yapan türbin fabrikası Hidroen'i, hidromekanik üretimi yapan Mekaen'i ve enerji yatırımlarında ihtiyaç duyulan ekipmanların tedarik ve pazarlamasını gerçekleştiren Ennova'yı bünyesinde barındırdığını söyledi. Ünal, aynı zamanda hidroelektrik santrallerin anahtar teslim inşaatlarını gerçekleştiren Albe İnşaat'ın, doğalgaz alanında faaliyet gösteren Albegas'ın, biyogaz alanında hizmet veren Albe Biogas'ın ve elektrik toptan satış firması yapan Yaren'in de grup bünyesinde faaliyetlerini sürdürdüğünü anlattı. 


"60 bin konutu aydınlatacak elektrik üretimine sahibiz"

2014 yılının kendileri için oldukça yoğun geçeceğine de değinen Alpay Ünal, Çubuk'ta biyogaz santrali kurma yatırımlarının devam ettiğini bildirdi. Tesisin 2.4 MWlık güce sahip olacağım dile getirerek, "Bir eve yaklaşık 100 TL'lik elektrik faturası geldiğini baz alırsak, bu santralle 60 bin konutu aydınlatacak elektrik üretimine sahibiz" dedi. Tesiste aynı zamanda 5 ile 7 ton arası gübre üretileceğini kaydeden Ünal, ilk etapta 2 bin metrekarelik sera yapılacağını dile getirdi. Hedeflerinin ise 10 bin metrekarelik sera yapmak olduğunu vurgulayan Ünal, bu alanda yaklaşık olarak 360 tonluk domates üretimi gerçekleştireceklerini söyledi. 


Toplam 6.5 milyon dolara mâl olacak olan tesisin yapımına yaklaşık beş ay önce başlayabildiklerini anlatan Ünal, "İnşaat ruhsatı, imar değişiklikleri gibi yasal izinlerin tamamlanmasının hemen ardından inşaata başladık, 15 Aralıkta devreye almayı planlıyoruz. İnşaatı yüzde 70 seviyelerinde tamamladık" diye konuştu. 


Ünal, tesisi devreye aldıktan sonra büyütmeyi planladıklarını aktararak "Tavukçuluğun gelişmiş olduğu bölgelerde de proje geliştirmeyi arzu ediyoruz. Hedefimiz, totalde 10 MWlık tesis yapmak. Bu iş için yaklaşık 50 milyon dolar gibi bir yatırım yapmayı planlıyoruz" şeklinde bilgi verdi. Ayrıca, Era olarak CNG (Compressed natural gas) pazarına girdiklerini ifade eden Ünal, "Boru hattından alınan gaz sıkıştırılarak, tüplere konuluyor ve bu tüpler vasıtasıyla da LPG kullanan tüketicilere alternatif olarak yakıt tedarik ediliyor. Bu yakıt, yüzde 35'e varan tasarruf sağlıyor" dedi. Şu anda birkaç bölgede tüplü doğalgaz satışı gerçekleştirdiklerini kaydeden Ünal, 2014 yılı sonuna kadar tüm Türkiye'ye yayılmayı hedeflediklerini belirtti. CNG'nin araçlarda da kullanılabileceğini söyleyen Ünal, birçok ülkenin aksine Türkiye'de istasyon eksikliğinin bulunduğunu anlatarak, 2014 yılı sonuna kadar 25 noktada istasyon açmayı planladıklarını dile getirdi. İlk etapta 2014 yılı için 50 milyon dolar gibi bir yatırım planladıklarını aktaran Ünal, E-Shop, biyogaz santrali ve CNG yatırımları ile toplamda 700 kişilik istihdam sağlayacaklarını söyledi. 


"Sektör, 2014'te hareketlenecek" 

Sektöre yönelik değerlendirmelerde de bulunan Alpay Ünal, sektörün 2014 yılında hareketli olacağına işaret etti. Ünal, sözlerine şöyle devam etti; "Bu yıl içinde büyük ölçekli elektrik üretim yatırımlarının devreye girmesini bekliyorum. Gerçekleşmesi beklenen yatırım ve özelleştirmeler göz önünde bulundurulduğunda, sektör için yeterli finansman bulunup bulunamayacağı en önemli sorulardan birini oluşturuyor. Sektör geliştikçe ve büyüdükçe daha rekabetçi ve şeffaf bir piyasa yapısına hızla ulaşılmasına duyulan ihtiyaç her geçen gün artıyor. Finansman daralması, yatırımları olumsuz etkiliyor."


Geri Dön