29 / 04 / 2024

Ercan Çimen: 12 kattan fazla imara izin vermedik!

Ercan Çimen: 12 kattan fazla imara izin vermedik!

Verilen imarlarla ilgili açıklamada da bulunan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, "Biz şu anda 12 kattan fazla hiçbir yere imar vermedik. Kamuoyunda o beklentiler 29 kattan başladı.



Kim Gümüşhane'de taş üstüne taş koyarsa biz onun kölesi oluruz. 12 katın üzerine çıkmadık. Bizim imar başvurularına baktığımız zaman, 2014 ve 2015 yılında kabul edilen toplam 46 tane imar planı tadilat var. 2016'da imar hali hazırımız yapılacak. 2007'de imar planı yapılmış, inşallah 2016'da yeni imar planımız yapılacak. Yeni imar planımızla bu tür imar tadilatlarına gerek kalmayacak. Şu anda meclisimizde de imar tadilatlarını gündeme bile almadık. Gidin eksiklerinizi tamamlayın o şekilde gelin, dedik. Bize yakın arkadaşlarımız var, partili arkadaşlarım var onlarla bile karşı karşıya geldik. Göreve geldiğimiz günden beri hiçbir siyasi ayrım yapmadık. Hepsinin yanında olduk ve hepsi şu anda işlerine devam ediyor. Buradaki kabul edilen 46 adet imarın 25 tanesi şahıs, 21 tanesi kamu tarafından sunulmuş, toplam reddedilen 22 tane imar var, 18 tane şahısın, kamunun da 4 tanesini reddetmişiz. 

Kamu uymadığı zaman kamuyu da reddediyoruz. Toplam 80 tane plan tadilatı başvurusu yapılmış olup 68 tanesi ret ya da kabul kararıyla sonuçlandırılmış, 12 tane plan tadilatıysa değerlendirme sürecindedir" şeklinde konuştu. 


"YAPTIKLARIMIZ, YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR" 

Başkan Çimen, "Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır" diyerek belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

Marifet İltifata Tabidir Belediye Başkanı Çimen, incelemeler sonunda basın mensuplarının sorularını cevapladı. "Marifetin iltifata tabi olduğu" ifadesini kullanan Çimen, "Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. 

İnsanlar bir Allah razı olsun desin biz başka bir şey istemiyoruz. Biz yaptığımız işler noktasında sizlerin yapıcı eleştirilerini her zaman istiyoruz. Basın, bizim görmeyen gözümüz olsun, duymayan kulağımız olsun diyorum. O konuda bize ne kadar destek verirseniz şehrimizin kaybolan 15 yılını geri getiririz. Bundan şüpheniz olmasın. Gecemizi gündüzümüze kattık, çalışıyoruz. Göz boyamak için bunu yapmıyoruz. Biz planladık, programladık kaynaklarını oluşturduk ve çok geriye dönüp İnşallah vatandaşımızın beklentilerini karşılayacağız. Gümüşhane Türkiye'nin en güzel şehirlerinden bir tanesi olacak. Biz şu anda koşmaya devam ediyoruz. Allah izin verirse eserlerimiz kalacak. 

Gümüşhane'nin 20. Belediye başkanı olarak bazı şeyleri ilk defa bizim yapmamız bizim şevkimizi arttırıyor, heyecanımızı arttırıyor ve kısa zamanda çok büyük işler yapmak için bizleri motive ediyor. Derler ya 'Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri', inşallah çok büyük LİOÛI-İÛ1- unnnooai7W bakmadık. Benim hem aldığım eğitim, yaşadığım esnaflık tecrübesi, iş adamlığı tecrübesi bunu gerektiriyordu ve şehrin doğudan batıya, her noktasında ihtiyaçlarını nedir, bunları planlamak programlamak gerekiyor. İnsanlarımızın beklentileri çok yüksek, haklılar da çünkü AK Belediyeciliğin ne olduğunu bizim insanlarımız diğer vilayetlerde gördü. Bu beklentilerin yükselmesini bizler yarattık.



Gümüşhane Olay 


Geri Dön