14 / 05 / 2024

Erciş Belediyesi arazi tahsis ihalesini iptal etti!

Erciş Belediyesi arazi tahsis ihalesini iptal etti!

Van’ın Erciş Belediye Meclisi, kayyum döneminde sahil yolunda bulunan arazilerinin 25 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle özel bir firmaya tahsis eden ihaleyi iptal etti. Yapılan oylamada AKP'li üyeler de iptal kararına destek verdi.



Van Erciş Belediye Meclisi, Ağustos ayı toplantısı gerçekleşti. Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Erciş Belediye Başkanı Yıldız Çetin başkanlığında yapılan toplantıda gündem maddeleri konuşuldu. Yapılan toplantıda, önceki dönemde Sahil Kent Mahallesi'nde yer alan 171 ada 1 parsel taşınmazın güneyinde ve doğusunda bulunan park alanının 25 seneliğine özel bir firmaya yap-işlet-devret modeliyle yıllık 16 bin artı KDV bedel karşılığında tahsis edilmesine dair alınan kararı AKP grubunun desteğiyle oy birliği ile iptal etti.,

“KAYYUM DÖNEMİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ”

İptale ilişkin bir açıklama yapan Başkan Yıldız Çetin, “Yap-işlet-devret modeli ile yapılan sözleşmeyi incelediğimizde tamamen usulsüzce, kişiye özel olarak hazırlanmış bir ihale olduğu açık bir şekilde ortadadır. Kayyım döneminde gerçekleştirilen ihalede imtiyaz ihalesi işlem döngüsüne uyulmamış, yüksek planlama kurulunun kararı alınmamış. Yıllık 16 bin TL kira bedeli ile kurum zarara uğratılmış ve en önemlisi Van 3. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen Erciş’in imar planı kararına rağmen alanda projelendirme yapılarak ruhsat verilmiş'' diye konuştu.


Geri Dön