28 / 04 / 2024

Emlak Konut GYO Halkalı 2. etap arsa ihalesini iptal etti

Emlak Konut GYO Halkalı 2. etap arsa ihalesini iptal etti

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) satışa çıkardığı  İstanbul Küçükçekmece Halkalı 2. etaptaki arsa ihalesini iptal etti



TOKİ iştiraki olan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO)'nun satışa çıkardığı  İstanbul Küçükçekmece Halkalı 2. etaptaki arsa satışı ihalesi iptal edilirken iptal edilme gerekçesi açıklanmadı.
Emlak konut GYO arazinin ilk ihalesini 4 Mart 2010'da yapmıştı. İhaleye birisi Emlak Konut GYO'nun iktisadi girişimlerinden olan Emlak Pazarlama İnş. Proj. Yön. ve Tic. A.Ş. ile konsorsiyum ortağı Diztaş İnş. Malz. Petrol Ürünleri Oto. ve Teks. San. Tic. Ltd. Şti.'nin yanısıra Usta İnşaat Müh. ve Tic. Ltd. Şti. teklif sunmuştu.
17 Mart 2010'da yapılan ikinci oturumda ise yine iki taraf yarışmış ve ipi göğüsleyen taraf Emlak Pazarlama-Diztaş İnşaat konsorsiyumu olmuştu. Konsorsiyum arsaya satış toplam geliri olarak 115 milyon TL  değer biçmiş ve Emlak Konut payı olarak 32 milyon 200 bin TL teklif etmişti.
İhaleye katılan diğer firma Usta İnşaat. Müh. ve Tic. Ltd. Şti. ise 60 milyon TL olan teklifini 107 milyon 500 bin TL'ye yükseltirken şirket payı olan yüzde 20'ye yükselerek yüzde 26.50 yapmıştı. Emlak Konut GYO'nun alacağı payda 12 milyon TL'den 28 milyon 487 bin 500 TL'ye çıkmıştı. Satış konusunda verilen son karar ihalenin iptali oldu.

Arsanın özellikleri;
İstanbul Küçükçekmece Halkalı 2. etapta bulunan arsanın alanı 30 bin 294 metrekare. Ticaret alanı imarlı arsanın emsali 1.50 ve inşaat alanı 45 bin 441 metrekare. Arsa, Mahmutbey gişelerine yaklaşık 4 kilometre, Atatürk Havalimanı'na yaklaşık 9 kilometre ve Basın ekspres yoluna yaklaşık 3 kilometre mesafede bulunuyor. İhalenin ilk oturumu 4 Mart 2010 Perşembe günü,  ikinci oturumu da 17 Mart'ta gerçekleştirilmişti.
Plan notlarına göre arsaların üzerinde ticari amaçlı yapılar,  bürolar, işhanları, gazino, lokanta, çarşı, mağazalar, bankalar, oteller, sinema, tiyatro gibi sosyal kültürel tesisler yapılıp, üst katlar konut olarak kullanılabilir.
Hüseyin BELİBAĞLI/emlakkulisi.com

 


Geri Dön