06 / 05 / 2024

Erciyes Börek ilk yurtdışı şubesini 2015'te açacak!

Erciyes Börek ilk yurtdışı şubesini 2015'te açacak!

Erciyes Börek, önümüzdeki yıl yurtdışında ilk şubeyi açmayı planlıyor. Erciyes Börek Genel Müdürü Serdar Eker, “Pizza Börek” ürününün aynı zamanda markaya dönüştürüldüğünü ve 2015 yılından itibaren yurtdışında olmayı hedeflediklerini açıkladı




Erciyes Börek ve Pastannecim markalarıyla büyüyen Erciyes Börek, pizza ve börek tatlarından oluşan yeni bir ürünle yurtdışına açılmaya hazırlanıyor. DÜNYA’nın sorularını yanıtlayan Erciyes Börek Genel Müdürü Serdar Eker, “Pizza Börek” ürününün aynı zamanda markaya dönüştürüldüğünü, fastfood zinciri olabilecek şekilde ürünün standartlarının oluşturulduğunu ve 2015 yılından itibaren yurtdışında olmayı hedeflediklerini açıkladı. Eker, farklı bir sunum ve yeni bir ürünle operasyona başladıklarını, bir hafta önce açtıkları ilk restoranın ardından 5 franchise isteklisiyle görüşme haline geçtiklerini anlattı. Pizza Börek’te, inovatif bir fastfood olan “pizza börek” yanında, yine geleneksel Türk tatlısı katmer ve maraş dondurması da sunulacak. Restoranlarda kahvaltı, tatlı menüsü ve pizza börekten oluşan bir menüler bulunacak. 


Kahraman olmak istiyoruz 


İlk mağazalarını Ankara’da açtıklarını belirten Serdar Eker, Türkiye’den küresel bir fastfood ürün ve markasını oluşturmak istediğini vurgulayarak, “Kahraman olmak istiyoruz. Ülkenin geleneksel ürününü böreği, globalleştirip, ABD’de, Almanya’da Arap ülkelerinde satışa sunmak istiyoruz. Özellikle Arap ülkelerinde Türk damak tadını seviyorlar, belki de dizilerin etkisi. Daha çok oralara gitmek amaçlıyoruz ama Türkiye’de 20 sayısına ulaşmalıyız” dedi. Pizza Börek’in 2014 yılı içinde Türkiye’de 20 restorana ulaşmasını amaçladıklarını belirten Eker, ilk etapta ilgilenen ve birisi Dubai merkezli bir grup ile temasların başladığını belirtti. Bu grubun Dubai’de “Dolmabahçe” isminde bir restoran açmak için çalıştığını ve kendilerinden danışmanlık aldıklarını belirten Eker, Pizza Börek markasıyla da ilgilendiklerini, bu grup ile ilk açılımın yapılabileceğini hatta Dubai, Abu Dhabi ve Kuveyt’i içine alan master frahchise verilmesinin de masadaki konulardan biri olduğunu açıkladı. Küresel markaların yatırım maliyetlerinin 1 milyon lira seviyelerine yaklaştığını belirten Serdar Eker, kendilerinin sunulan ürünleri dondurulmuş ve hazır olarak sunduğunu belirterek, “Ustalık masrafı olmayacak. İlk dönemde isim hakkı da almayacağız. 18-19 yaşında üç gencin dahi yürütebileceği, düşük maliyetli bir fırsat sunuyoruz” dedi. 


Organik bir yemek 


Serdar Eker, 'pizza börek' yapma fikrinin denemeyle ortaya çıktığını ve çıkan ürünün özel hamuruyla, koruma amaçlı kimyasal kullanılmadan yapıldığını kaydetti. Bu ürünün hem pizza hem de börek olduğunu ve fast fooda yönelik eleştiriler karşısında “organik bir yemek” özelliği taşıdığını belirten Eker, pizza böreğin merkezde üretilerek şoklanıp nakledilir hale getirildiğini açıkladı.


Isırılarak yenilen keçi sütünden Maraş dondurması


Dondurma için de yenilik yaptıklarını belirten Eker, “Maraş’ta bir üretici ile anlaştık. Bu ürünün yurtdışında büyük ses getireceğini düşünüyoruz. Keçi sütünden gerçek Maraş dondurmasını dilimler halinde ambalaj içinde sunacağız ve tüketici açıp ısırarak yiyecek. Fastfood restoranlarında dondurma olmayan dondurmalar bile büyük miktarlarda satılıyor. Biz gerçek Türk dondurması sunacağız” dedi. Eker, marka isminin yabancı dile çevrilmeyeceğini, bütün dünyadaki restoranların “Pizza Börek” ismini taşıyacağını kaydetti.



Dünya



Geri Dön