30 / 04 / 2024

Erciyes'e gelen turist Kayseri Park'a uğruyor

Erciyes'e gelen turist Kayseri Park'a uğruyor

Kayseri Park Alışveriş Merkezi, turistlerin de alışveriş durağı oldu



Yerli ve yabancı 120'den fazla mağazanm yer aldığı Kayseri Park Alışveriş Merkezi sadece Kayseri ve Orta Anadolu'nun değil, turistlerin de alışveriş durağı oldu. Yetkililerin verdiği bilgiye göre Nevşehir, Kapadokya'ya ve kış turizminin gözde mekanlarından Erciyes'e gelen turistler, Kayseri Park'a da uğruyor. Burada en çok mantı, kiremitte sucuk ve yöresel tatlı nevzineyi denediklerini söyleyen yetkililer, en popüler turist grubunun hasmda da Japonların bulunduğunu belirtti.
Posta


Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler


Turistler Kayseri Park'ı keşfetti

Yerli ve yabancı 120'den fazla mağazanın yer aldığı Kayseri Park Alışveriş Merkezi sadece Kayserililerin ve Orta Anadolu halkının değil, turistlerin de alışveriş durağı oldu. 

Nevşehir ve Kapadokya'ya gelen yerli ve yabancı turistler kış turizminin gözde mekanı olmaya aday Erciyes'e geldiklerinde mutlaka Kayseri Park'a da uğruyor. Son zamanlarda artış gösteren Uzakdoğulu Turistler burada alışveriş yapıp, Türk mutfağının değişik lezzetlerini tadıyor.

Kayseri Park Alışveriş Merkezi sadece Kayseri ve Orta Anadolu halkının değil, bölgeye gelen turistlerin de alışveriş tercihi oldu. Gezmek amacıyla Erciyes, Nevşehir ve Kapadokya'ya gelen yerli ve yabancı turistler Kayseri Park'a mutlaka uğruyor. Kayseri'de Kale'yi, Saat Kulesi'ni gezen ve kayak yapmak için Erciyes Dağı'na çıkan turistler, şehir turu sırasında Kayseri Park Alışveriş Merkezi'nde mola veriyor. Cacharel, Stefanel, Swatch, Levi's, Nike, Mango, Adidas ve İpekyol'un da aralarında bulunduğu Türk ve dünya markalarına ait 120'den fazla mağazanın yer aldığı Kayseri Park'tan alışveriş yapan Uzakdoğulu turistler, bol çeşit ve yöresel yemekler sunan yemek katına da uğruyor. Burada Anadolu'nun eşsiz lezzetlerini tatma imkanı bulan yerli ve yabancı turistlerin tercihi özellikle yöresel yemeklerden yana. 'Kayseri mantısı', `kiremitte sucuk' ve tatlılardan içinde un, tahin, ceviz bulunan piştikten sonra üzerine bal ve pekmezden yapılan şerbet dökülerek yapılan `Nevzine'yi mutlaka tatmak istiyorlar.

Kayseri ve Kapadokya bölgesi, zengin uygarlık kalıntıları, bozulmamış doğal güzellikleriyle özellikle Japon turistlerin ilgi odağı durumunda. Türkiye'de Japonlar kişi başına 2 bin 500 dolarla en fazla harcama yapan turist grubu olarak biliniyor.
Sabah/Emlak


Geri Dön