17 / 05 / 2024

Erdek Paşalimanı Poyrazlı Mahallesi'ne RES inşa ediliyor!

Erdek Paşalimanı Poyrazlı Mahallesi'ne RES inşa ediliyor!

Paşalimanı Adası'nda, Erdek'e bağlı Poyrazlı Mahallesi'ndeki RES sayısı her gün artıyor. Konuyla ilgili Poyrazlı Mahallesi sakinleri şunları söylediler: Bu rüzgar santralleri önümüzdeki dönemde 22'ye yükseleceği söyleniyor. Bu santraller, bölgenin eko sistemini de bozuyor' dedi.



Paşalimanı Adası'nda, Erdek'e bağlı Poyrazlı Mahallesi ndeki Rüzgâr Enerji Santralleri'nin (RES) sayılarının sürekli artması tepkilere yol açıyor. 


Konuyla ilgili yakınmalarını dile getiren Poyrazlı Mahallesi sakinleri şunları söylediler: ' Mahallemize, iki yıl önce bir adet rüzgar gülü kurulmuştu. Şimdi de, geçtiğimiz hafta içinde iki rüzgar santralinin daha temeli atıldı. Bu rüzgar santrallerinin sayılarının önümüzdeki dönemde 22'ye yükseleceği söyleniyor. Bu santraller, doğal esen rüzgarın yönünü değiştirdikleri gibi bölgenin eko sistemini de bozuyor. Turistik adamıza ve mahallemizdeki yazlıklarına gelenler, bu duruma tepki gösteriyorlar. Ancak mahallemizde yaşayan yerli vatandaşlardan birçoğu, rüzgar enerji santrallerini yapan şirkete arazi sattıkları için gerekli tepkiyi göstermiyor. Bu arada şirket de, yeni rüzgar santralleri yapmak için mahalledeki arazileri ucuza kapatıyor. Eskiden köy olan mahallemizdeki 'Poyrazlı Köyü Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği" de, bu duruma seyirci kalıyor." Poyrazlı'da oturan vatandaşlardan bazıları, RES'ler nedeniyle koyun sürülerini bile otlatamadıklarını, bölgede ekolojik yapının bozulduğunu vurgularken, "Mahallemizin muhtarı Kamil Örnekli de, RES'leri yapan şirketle sıcak ilişkiler içinde bulunuyor. Bu santralleri hangi şirketin kurduğunu bile bilmiyoruz" dediler. 



Önder Balıkçı/Yeni Erdek Gazetesi


Geri Dön