28 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar: 20 milyon konut yenilenmeli!

Erdoğan Bayraktar: 20 milyon konut yenilenmeli!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Türkiyenin geldiği nokta itibariyle yaklaşık 20 milyon konut stokunun artık yenilenmesi zaruri hale gelmiştir" ifadesini kullandı



Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, İller Bankası sosyal tesislerinde TBMM Çevre Komisyonu üyeleriyle bir araya gelen Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, bakanlığının, "tüm yerleşim alanlarını realize etme ve modernleştirme bakımından bir zorunluluk olarak kurulduğunu" belirtti.

Bayraktar, Türkiyenin afetlerden en az zarar görmesi ve can kaybı olmaması için mutlaka yapı stoğunun elden geçirilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Türkiye geldiği nokta itibariyle yaklaşık 20 milyon konut stokunun artık yenilenmesi zaruri hale gelmiştir" ifadesini kullandı.

Bu konuda hazırladıkları yasa taslağının yakında TBMMye sunulacağını bildiren Bayraktar, şunları kaydetti:

"Osmanlıdan gelen hatta Osmanlının öncesinden gelen mülkiyet hakkının dokunulmazlığı kaidesi içerisinde kentsel dönüşümleri bugüne kadar layıkıyla yürütemedik. Birçok kanun çıktı. Tabii yasalar kadar irade ve kaynak da önemli. Zaten Bakanlığımızın ana eksenini, kaidesini, ana işini bu kentsel dönüşümler, deprem dönüşümleri oluşturuyor. Bunları hep birlikte başaracağız."
AA


Geri Dön