20 / 05 / 2024

Erdoğan Bayraktar: Akyazı'yı Trabzon'un yüzde 95'i istiyor!

Erdoğan Bayraktar: Akyazı'yı Trabzon'un yüzde 95'i istiyor!

TMMOB Mimarlar Odası Trabzon Şubesi'nin Danıştay 6. Dairesi'ne yaptığı başvuru sonucunda yarım kalan Akyazı Projesi, Danıştay'dan gelen yeni kararla kaldığı yerden devam edecek



Trabzon için hayati öneme sahip Akyazı Projesinin mutlaka tamamlanacağını belirten Bakan Bayraktar "Namludan çıkan mermi geri girer mi Bu olacak" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar,  TOKİ  Başkanlığı döneminde projesini hazırladığı ve dolgu çalışmalarını başlattığı Trabzon ile Akçaabat'ın daha çok bütünleşmesini sağlamaya dönük Akyazı Projesi için sessizliğini bozdu. Trabzon için hayati öneme sahip Akyazı Projesinin mutlaka tamamlanacağını belirten Bayraktar "Namludan çıkan mermi geri girer mi Nitekim girmedi. Bu olacak. Ne oldu Zaman kaybımız oldu, istihdam gecikti, maliyet arttı, yapılacak hizmet gecikti" dedi. Konuya ilişkin değerlendirme yapan Çevre Bakanı Erdoğan Bayraktar, Akyazı Projesi'nin, Trabzon için önemli bir kazanım olduğunu belirtirken, "Sadece bir futbol stadyumu değil, bir spor kompleksi değil. Orada ileri ki adımlarda kruvaziyer limanına, 5 yıldızlı oteline, spor tesislerine, fuar alanına kadar tüm yatırımları yapıp, Trabzon'la Akçaabat'ın daha çok bütünleşmesini, kaynaşmasını da sağlamaya etken bir alan kazandıracağız" dedi.
TRABZON İÇİN HERKES DESTEK OLMALI

Trabzon'un gelişmesi için herkesin birbirine destek olması gerektiğini dile getiren Bayraktar, Akyazı Projesi'nin, Trabzon için bir maskot olduğunu söyledi. Bayraktar, "Bu proje yapılacak. Bunu Trabzon'un yüzde 95'i istiyor. Halka rağmen bir şey yapamazsın ama devlete rağmen de bir şey yapamazsın. İnşallah kısa sürede Akyazı Projesi'ni bitireceğiz. Danıştay bizim lehimize karar verdi, inşaata bugün yarın başlıyoruz. Bunlar hizmettir, her vatandaşın istediği Trabzon'un istediği, Trabzon'un menfaatine olan işler dir. Biz kırmadan dökmeden, kimseye hararet etmeden bu işlere karşı çıktık. İnandığımız yolda mücadele ettik. Neticede Trabzon kazandı" değerlendirmesi yaptı.

Trabzonspor'a 40 bin kişilik stadyum

Akyazı projesi kapsamında; 40 bin kişilik stadın yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binası, 3 bin seyirci kapasiteli kapalı spor salonu, 1 adet doğal, 1 adet sentetik yüzeyli çim futbol sahası, 6 adet açık tenis kortu, 1 adet 3 bin seyircili centerkort, basketbol ve voleybol sahaları ile sporla ilgili diğer sosyal donatı alanlarının yer alacağı spor kompleksi hizmete sunulacak.

Bilirkişi dikkate alındı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bilirkişi raporunda belirtilen itirazları dikkate alarak projede bir kısım değişiklikler yaptı. Yerel idarelerin katılımının sağlanmasına yönelik Trabzon, Akyazı ve Yıldızlı Belediye Başkanlığı'nın Belediye Meclis Kararları, kruvaziyer alan düzenlemesi içerisinde yer alan DSİ 22. Bölge Müdürlüğü'nün dere ve kanallara dair görüşü ve kamunun kıyıdan daha fazla yararlanmasına da imkan verecek şekilde plaj alanı daha geniş şekilde düzenlecek.
Yeni Şafak/CAHİT SARAÇOĞLU


Geri Dön