02 / 05 / 2024

Erdoğan Bayraktar Avrasya Emlak ve Yatırım Fuarı'na katıldı!

Erdoğan Bayraktar Avrasya Emlak ve Yatırım Fuarı'na katıldı!

Toplu Konut İdaresi Başkanı Erdoğan Bayraktar, yurtdışından gelen konut yapımı tekliflerini ise gülerek Bunlar siyasi konular. Biz gelecek emirlere göre hareket ederiz diye cevap verdi



Toplu Konut İdaresi Başkanı Erdoğan Bayraktar, Emlak sektörünü bir araya getiren Avrasya Emlak ve Yatırım Fuarının açılışında yaptığı konuşmada kişi başına düşen milli gelirin 15 bin doları aşması halinde bile Türkiyenin gelişmiş ülkeler kategorisinde anılabilmesi için kentlerinin güzelleşmesi gerektiğini savundu. Bayraktar, yurtdışından gelen konut yapımı tekliflerini ise gülerek Bunlar siyasi konular. Biz gelecek emirlere göre hareket ederiz diye cevap verdi. Açılıştan sonra diğer katılımcılarla birlikte fuarı gezen Bayraktar, yeni projeler hakkında bilgi aldı.
 
16-20 Şubat 2011 tarihleri arasında CNR Expo İstanbul'da düzenlenen fuarın açılış konuşmasında kürsüye gelen  TOKİ  Başkanı Bayraktar, emlak ve konut sektörünü yakından ilgilendiren bir çok konuya değindi.
 
Gayrimenkul dünyayı krizden çıkarır
Gayrimenkulün çok önemli bir ticari emtia olduğunun altını çizen Bayraktar, 2. dünya savaşından sonra ekonomilerin ancak gayrimenkullerinin değer kazanması ile düzelebildiğine işaret ederek, 2007 yılında dünyanın yaşadığı ekonomik krizde bilindiği gibi mortgageden kaynaklandı. Türkiye bu krizi ekonomisinin sağlam olması ve gayrimenkul sektörünün güçlü olması ile atlattı diye konuştu.
 
Artık dünyanın değiştiğini, insanların internet aracılığı ile her yeri tanıdığını ve birçok noktada yaşamak istediğini belirten Bayraktar, Devletler başka ülkelerin insanlarının kendi ülkelerinde gayrimenkul yatırımı yapmalarına ve konut almalarının önündeki engelleri kaldırmalı.  Yakında Türkiyenin de bu tür engelleri aşacağını umuyorum diye konuştu. Bu tür bir genişlemenin dünya ekonomisine ve insan refahına doğrudan etki yapacağını belirten Bayraktar, bu yolla arazilerin arsalara dönüşerek üzerlerinde gayrimenkul değerlerin oluşması gerektiğine değindi. Bunun ölü yatırım olarak değerlendirilmesine karşı çıkan TOKİ Başkanı, İnsanlar kaliteli ve altyapısı olan binaları kullandıklarında mutlu oluyorlar diye konuştu.
 
Türkiyenin son 30 yılda gayrimenkul konusunda büyük aşamalar kaydettiğinin altını çizen Başkan Bayraktar, kentlerin dayanaksız, kötü görünümlü ve sağlıksız yapılardan kurtarılması gerektiğini dile getirerek son üç hükümet tarafından kendilerine gösterilen 500 bin konut hedefine çok yaklaştıklarını söyledi. Türkiyede 245 noktada şantiyelerini olduğunu söyleyen Bayraktar, artık kentlerin güzelleşmesi gerektiğinin altını çizdi.
 
Kentler güzelleşmezse 15 bin dolar anlamsız!
İspanya ve Güney Koreyi konuya örnek olarak gösteren Bayraktar, bu ülkelerin kişi başı 15 bin dolar milli gelir sınırını aşmasına rağmen kentleri güzel olmadığı için gelişmiş ülke olarak anılmadıklarını, ancak kentlerine yatırım yaptıktan sonra bu lige çıkabildiklerini söyledi.
 
Saf alanların iyi bir planlama ile arazilere, daha sonrada arsalara dönüştürülerek değerlerinin artırılmasının üzerinde duran Bayraktar, kentsel dönüşüm planlarının kentlerin yenilenmesinde son derece önemli bir ayak olduğuna değindi. Belediyelerle birlikte kentsel dönüşümün Türkiyenin çehresini değiştireceğini söyleyen Bayraktar, bu yolla insanların devlete ve ülkelerine karşı aidiyet hissedeceklerini söyledi. Türkiyede 14 milyon, İstanbulda ise 3 milyon 500 bin civarında konut olduğunu söyleyen Bayraktar, her yıl belli bir oranda binanın yenilenmesi ise ancak kentlerin ayakta durabileceğini ifade etti. Yapılan işlerin temelini hasılat paylaşımı olduğunu vurgulayan Bayraktar, İstanbulda Ataşehir, Ispartakule ve Halkalı gibi lokasyonlarda geliştirilen projelerle kentin yüzünün değiştiğini belirtti. Dünyadaki en son ve teknik bina kurma yollarını Türkiyeye getirdiklerini söyleyen Bayraktar, Türkiyede herkese konut sahibi olma imkanı tanınmalı. Kentlerdeki depreme dayanıksız bölgelerdeki konutların elektrik ve suyu kesilmeli ki oralarda alt gelir grubundan insanlar yerleşmesin. Herhangi gibi bir depremde can kaybı yaşamayalım diye konuştu.
 
CNR Avrasya Emlak ve Yatırım Fuarı 16-20 Şubat 2011 tarihleri arasında CNR Expo'da düzenlenecek fuarda, gayrimenkul şirketlerin en son projelerini kendini gösterme imkanına sahip olacak.
 
CNR Holding kuruluşu Pozitif Fuarcılık AŞ. tarafından düzenlenen ve TOKİ, Emlak Konut GYO, Türkiye Müteahhitler Birliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İNDER İstanbul İnşaatçılar Derneği tarafından desteklenen CNR Avrasya Emlak ve Yatırım Fuarında 400ün üzerinde proje görücüye çıkacak. Özyurtlar İnşaat, Emlak Konut GYO, Yeşil İnşaat, TOKİ, Artaş, Yeşilyurt ve Cihan İnşaat gibi gayrimenkul firmalarının katılacağı fuarda, Leopardus Ataşehir, Avrupa Konutları, Elit Perla Palace, Parklife Kurtköy, Formula Country -Akfırat, Still İstanbul, Still İstanbul Comfort gibi pek çok yeni proje yer alacak.
Fuara Özel İndirimli Ev İmkanı
Kurtköy'de hayata geçen Elit Perla Palas konut projesi Avrasya Emlak ve Yatırım Fuarı'na özel yüzde 5 indirim veya vade farksız 30 ay taksit imkanı sunacak. Bu fırsat sadece fuar süresince geçerli olacak ve Elit Perla Palas standını ziyaret edecek katılımcılara özel olarak uygulanacak. Rezidans-otel konseptlerini bir araya getiren ve Türkiye'de ilk defa kurumsal kiralama sistemini başlatmayı hedefleyen Elit Perla Palas, Avrasya Emlak ve Yatırım Fuarına özel satış fiyatlarıyla dikkat çekecek.50 bin ziyaretçi bekleniyor
Başta ABD ve AB ülkeleri olmak üzere, Türki Cumhuriyetleri, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), İran, Irak, İsrail ve Suriye gibi pek çok ülkeden katılımcının yer alacağı fuar, sektörün yeni bir vizyon kazanmasında etkin rol alacak. Fuar platformunda yabancı yatırımcıların yerli firmalarla etkileşim sağlaması, proje bazında ve ticari alanda yeni işbirliklerinin yapılması hedefleniyor. A+ ve B+ grubu tüketici grubunun yanı sıra her gelir grubuna uygun projelerin yer alacağı fuarı 50 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Fuarın ziyaretçi profili arasında yerli ve yabancı yatırımcı kuruluşlar, üst düzey gelir grubuna dahil tüketiciler, karar verme düzeyindeki yöneticiler, emlak şirketleri, kooperatifler, gayrimenkul yatırım uzmanları, aracılık hizmet kuruluşları, bankalar, finans ve kredi kuruluşları yetkilileri, sigorta şirketleri ve yetkilileri, yurtdışı gayrimenkul birlikleri ve acenteleri, yatırım ortaklığı arayan yabancı şirketler ye alıyor.
 
Deprem gerçeği de tartışılacakAvrasya Emlak Fuarı emlak sektöründeki sorunlara da düzenleyeceği seminerlerle çözüm getirmeyi hedefliyor. Türkiye Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Emlak Konut GYO ile beraber düzenlenecek seminerlerde Türk emlak sektörüne yönelik tüm konular ele alınacak. Fuarla eş zamanlı düzenlenecek seminerlerde Doğal Afet Sigorta Kurumu (DASK) Koordinatörü İsmet Güngör ve TOBAŞ  Ankara  Toplu Konut Büyükşehir Belediyesi İnşaat Emlak ve Mimarlık ve Proje A.Ş. Genel Müdürü Ferhat Ertürk Kentsel Dönüşüm Projeleri ve Türkiye'de Deprem konulu seminerde konuşmacı olurken, PricewaterhouseCooperstan Ersun Bayraktaroğlu da Gayrimenkul Yatırımcısı Gözüyle İstanbul konulu bir seminer verecek.
 


Geri Dön