05 / 05 / 2024

Erdoğan Bayraktar: Gecekondular azaldı, kentsel dönüşüm başladı!

Erdoğan Bayraktar: Gecekondular azaldı, kentsel dönüşüm başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ''Bizim iktidarımızda, şehirlerimizde hem gecekondu yapımı durdu hem de çok ciddi şekilde kentsel dönüşüm faaliyetlerinde bulunduk'' dedi




     Bazı temel atma ve açılış törenlerine katılmak üzere Gaziantep'e gelen Bayraktar, Valiliği ve Şahinbey Belediyesi'ni ziyaret etti. Valiliğe gelişinde polis merasim mangası tarafından karşılanan Bayraktar, Valilik Özel Defteri'ni imzaladı. 

     Gaziantep'in önemli bir şehir olduğunu ve bakanlığı döneminde kendisinin kente 4. defa geldiğini ifade eden Bayraktar, ''Gaziantep'te şehirleşme noktasında çok ciddi bir gayret var. Bu gayret de bizi ilgilendiriyor. Bizim buraya daha çok yardım etmemiz, daha çok beraber olmamız gereğini ortaya çıkarıyor'' diye konuştu. 

     Havaalanından kente geliş güzergahında Gaziantep'in ''en modern şehirlerin havasını yakalamış'' olduğunun görüldüğünü dile getiren Bayraktar, bunun ''çok gurur verici'' bir hadise olduğunu vurguladı. 

     Gaziantep'te yapı stokunun yenilenmesi gerektiğini, İslahiye ve Nurdağı ilçesinin birinci, diğer yerlerin ise ikinci derece deprem bölgesinde olduğunu anımsatan Bayraktar, bu nedenle kentsel dönüşüme çok ciddi ağırlık verildiğini, kaynak transferi noktasında kente ciddi destek vereceklerini belirtti. 

     Bayraktar, kentteki derslik sayısının artırılması konusu ve sağlık alanında da çalışmaları bulunduğunu ifade etti. 

     Vali Erdal Ata ise yatırımlar konusunda verdiği destekten dolayı Bayraktar'a teşekkür ederek, 1 olan hava kirliliği ölçüm cihazı sayısının 6'ya çıkarılması ve derslik sayısının artırılması için destek istedi. 

     

     -''Türkiye'nin en büyük ihtiyacı'' 

     

     Bayraktar, Valilik'teki ziyaretinin ardından Şahinbey Belediyesi'ni ziyaret etti. Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'ndan çalışmalar hakkında bilgi alan Bayraktar, yürüttükleri projelerden dolayı Tahmazoğlu'nu tebrik etti. 

     Şahinbey ilçesinde, Türkiye'nin yeni dönemde ''en büyük ihtiyacı olan, yapılması gereken en önemli işlerin başında gelen'' kentsel dönüşüm faaliyetleri kapsamında 379 konutun temelini atacaklarını aktaran Bayraktar, şunları söyledi: 

     ''Şahinbey'de kentsel dönüşüm kapsamında Etiler'de, Serinevler'de, Türktepe'de bugün temelini atacağımız Özdemirbey Caddesi'nde kentsel dönüşüm zaten devam ediyor. Yine aynı şekilde Bağlarbaşı'nda, merkezdeki sanayi tesislerinin şehir dışına çıkarılması için 945 iş yeri yapılması kısa süre önce başladı. Şahinbey Belediyesi'ni özellikle tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Bu Gaziantep ilimizden Türkiye'ye verilen çok güzel bir mesajdır, sorumluluk örneğidir, çalışkanlık örneğidir ve bir ciddiyettir.'' 

     Bayraktar, ilgili yasalarda yapılan değişiklikler ve özellikle de ''6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun'' kapsamında Türkiye'de bir seferberlik başlattıklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: 

     ''Burada da bunun öncülüğünü ve ivmesini Gaziantep'te, Şahinbey'de görmekteyiz. Bu da bizim sorumluğumuzu, şevkimizi artırıyor. Gaziantep ile Şahinbey Belediyemiz ile daha çok beraber olma, onlara destek verme noktasında elimizden geleni yapacağız. Sadece kentsel dönüşümde değil, şehircilik anlamında yine Şahinbey Belediyesi'nin, öncü bir belediye çalışmaları kapsamında hareket ettiğini ve gerçekten son derece başarılı olduğunu görmekteyiz. Mutlaka başarıyı desteklemek, başarılı olanları yüreklendirmek lazım. Tüm Türkiye'ye örnek olsun, diğer belediyelerimiz de bundan örnek alsınlar diye. Başarılı olan diğer belediyelerimiz de var. Hepsini destekliyoruz.'' 

     Gaziantep'in gelecek dönümde de Türkiye'de yine ''amiral gemisi'' olmaya devam edeceğini ifade eden Bayraktar, el birliğiyle çok daha güzel hizmetleri hep beraber yapacaklarını anlattı. 

     10 yıl öncesine bakıldığında gecekondulaşma, çarpık yapılaşma ve planlamadaki eksikliklerin tüm Türkiye'deki büyük şehirlerde olduğu gibi Gaziantep'te de görüldüğünü dile getiren Bayraktar, ''Bu son dönemde, 10 yılda, bizim iktidarımızda şehirlerimizde hem gecekondu yapımı durdu hem de çok ciddi şekilde kentsel dönüşüm faaliyetlerinde bulunduk. Şehirlerimizin marka değerini artırmak için çok gayret sarf ettik'' diye konuştu. 

     Ziyaret, daha sonra basına kapalı devam etti. 

AA


Geri Dön