09 / 05 / 2024

Erdoğan Bayraktar Kahramanmaraş Tanıtım Günleri'ne katıldı!

Erdoğan Bayraktar Kahramanmaraş Tanıtım Günleri'ne katıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Türkiye'nin birliğe, dirliğe her zamankinden daha fazla, partiler üstü, siyaset üstü ihtiyacı var. Maraş da bu anlamda bayrağı elinde taşıyor" dedi...



Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Kahramanmaraş Tanıtım Günleri'ne, Bakan Bayraktar, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve çok sayıda milletvekili katıldı. 


Erdoğan Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, birliğin, beraberliğin, bütünlüğün çok daha fazla pekişmesinin gerektiği bugünlerde gerçekleşen etkinliğin son derece önemli olduğunu söyledi.


Kahramanmaraş'ın Türkiye'nin bütünleşmesi, birlik ve dirliğinde büyük rolü bulunduğunu belirten Bayraktar, Fransız işgali sırasında, daha Türkiye'deki milli hareketler, milli çıkış gerçekleşmeden, Türkiye Cumhuriyeti'nin manifestosunun yazıldığı günler gelmeden, milli şuurun orada oluşmasının boşuna olmadığını vurguladı.


"Hem İslam ile buluşmamız hem de Orta Asya'dan gelen ruhumuzun oluşmasının ana çekirdeğinin Maraş'tan kaynaklanmasının sebebi çok önemlidir" diyen Bayraktar, Kahramanmaraş'ın tüm değerlerinin tanıtılacağı bu etkinliği çok önemsediklerini, ilerleyen tarihlerde İstanbul'da da benzer bir programın düzenleneceğini bildirdi.


Kahramanmaraş'ın kendini katlayarak geliştirdiğini ifade eden Bayraktar, şunları kaydetti.


"Maraş'ın kalkınması, sadece insanlarının çalışkanlığından değil vatan milliyetçiliğinin getirdiği bir olgudur. Maraş, büyükşehir olmayı çoktan hak etti. Önümüzdeki seçimlere de büyükşehir olarak katılacak. Bunun da kente ayrı bir ivme getireceğine inanıyorum. Maraş'ın ekonomik anlamda büyümesi, moderleşmesi, refahının artması yolunda çok ciddi adımlar atılıyor ve atılacak. Türkiye'nin birliğe, dirliğe her zamankinden daha fazla, partiler üstü, siyaset üstü ihtiyacı var. Maraş da bu anlamda bayrağı elinde taşıyor." 


-"Her insanın Maraş'a vefa borcu var"


Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise konuşmasına Rasim Özdenören'in "İnsanın yolu Maraş'a tesadüfen düşmez, insan Maraş'a azmederek gider" dizeleriyle başlayarak, Arif Nihat Asya'nın "kalem kaşı, köşe taşı", Karacaoğlan'ın "bizim iller" olarak tanımladığı kentin, adeta şairler yurdu, yatağı olduğunu söyledi. 


Türkiye'nin çok önemli değeri olan Sütçü İmam'ın da Kahramanmaraş'ta yetiştiğini anlatan Yılmaz, Aşık Mahzuni'den Abdurrahim Karakoç'a kadar birçok şair, yazar ve düşünürün Türkiye'nin kültürüne zenginlik kattığını, bu nedenle her insanın Kahramanmaraş'a vefa borcu olduğunu vurguladı.


Yılmaz, "Maraş'a, Maraş'ın toprağına, havasına, suyuna, insanlarına, kültür hayatımızı zenginleştirdikleri için teşekkür ederiz. Şairler yatağı Maraş'ın tanıtımı yapılıyor. Kalesi, Ulu Camisi, Bakırcılar Çarşısı, hepsinden de önemlisi Anadolu'nun yiğit duruşunu abideleştiren su gibi aziz insanıyla Maraş kültürünü göreceğiz ve daha çok seveceğiz" dedi.


Etkinlik kapsamında, Maraş dondurması standı kuruldu. Protokol üyeleri, burada dondurma keserek vatandaşlara ikram etti. Açılışın ardından Bakan Bayraktar ile Yılmaz, stantları gezdi.


AA


Geri Dön