09 / 10 / 2024

Erdoğan Bayraktar milletvekili olabilecek mi

Erdoğan Bayraktar milletvekili olabilecek mi

Seda Tabak, Hürriyet Gazetesi'ndeki bugünkü köşesinde 'TOKİ'de 1. perde tamam! Sıra 2. perdede...' başlıklı yazıyı kaleme aldı...




Yaklaşık 3 ay önce, 8 yıldır görev yapan  TOKİ  Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın milletvekili, hatta bakan olmaya hazırlandığını bu köşeden duyurmuştum. Geçen hafta, 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak 24. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde AK Parti'den aday olmak için TOKİ Başkanımız resmen istifa etti. İstifanın üzerine Başbakan'ın Bayraktar'a: 'Sektörü çok iyi biliyorsun, dünyayı tanıyorsun, milletvekilliği yerine iş dünyasına neden atılmıyorsun' dediği geçen hafta basında yer almıştı.

Ancak yine kulislerde konuşulan olayın farklı bir versiyonu daha var. Başkan, Başbakan'dan milletvekili olmak için izin istemiş; ancak Başbakan, kendisinin TOKİ'de kalması gerektiğini ve yapılması gereken çok iş olduğunu söyleyerek bu isteği geri çevirmiş. Bu sırada kabineden bir bakan devreye girmiş ve Bayraktar'ın 3 senesinin kaldığını hatırlatmış. (Eski TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar 62 yaşında. Bilindiği gibi kamuda 65 yaş sınırı bulunuyor. 3 sene sonra Bayraktar 65'ine geldiğinde zaten ister istemez görevi bırakacaktı.) Kurulması konuşulan Konut ve Kentsel Dönüşüm Bakanlığı'na getirilmesini önermiş. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'ndan bağımsız, İspanya'daki Konut Bakanlığı gibi olması planlanıyormuş. Bundan sonra Erdoğan Bayraktar ne yapar, son sözü söyleyecek olan Başbakan'm kararı ne olur, şimdilik bilemeyiz. Umarım kendisi için de, Türkiye için de hayırlı olur.

Trabzon'un Of ilçesinde 1949 yılında doğan, İstanbul Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunu olan Erdoğan Bayraktar, 2000-2001 yıllarında  Ankara  Büyükşehir Belediyesi Metropol İmar A.şž'de Genel Müdürlük yaptı.

Genel seçimlerin ardından TOKİ'de 2002 yılında başkanlık görevine getirilen Erdoğan Bayraktar, atama kararnamesi Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanmadığı için 2007 yılı Ekim ayına kadar bu görevi vekaleten sürdürdü. Bayraktar'm atanmasına ilişkin kararname, Cumhurbaşkanı değişikliğinden sonra onaylandı. 1995'te İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin konut şirketi KİPTAşž'a genel müdür olan Bayraktar, 1999-2000 yılları arasında ABD'de 10 ay süreyle Yabancı Dil ve İnşaat Teknolojileri Eğitimi aldı. Bükreş Üniversitesinde İnşaat Sözleşmeleri konusunda tez hazırlayan Bayraktar, 2000-2001 yıllarında Ankara Büyükşehir Belediyesi METROPOL İmar Aşž'de genel müdürlük, 2001-2002 yıllarında Ankara Büyükşehir Belediyesi PORTAşž'ta genel müdür danışmanlığı yaptı.
Hürriyet/Seda TABAK


Geri Dön