01 / 05 / 2024

Erdoğan Bayraktar: Stok konutlar seçilebilecek!

Erdoğan Bayraktar: Stok konutlar seçilebilecek!

Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüm kapsamında ilk etapta İstanbul ve Kocaeli'nde 700 stok konut yapacaklarını belirterek, "Riskli evini yenilemek isteyenler, bulundukları bölgenin dışında stok konutları da tercih edebilecek" dedi...




ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüm kapsamında ilk etapta İstanbul ve Kocaeli'nde 700 stok konut yapacaklarını belirterek, "Riskli evini yenilemek isteyenler, bulundukları bölgenin dışında stok konutları da tercih edebilecek" dedi. Bakan Bayraktar, kentsel dönüşüm sürecinde evini yenilemek isteyenlere en ileri derecede destek verildiğini söyledi. 


TAKAS YAPILABİLECEK 


İstanbul'da 504, Kocaeli'nde 196 olmak üzere 700 stok konut üretileceğini anlatan Bakan Bayraktar, "Bulunduğu bölgenin dışında, başka yerde oturmak isteyenlere buraları teklif edeceğiz. 


Stok konutların, hak sahiplerinin riskli binasıyla takas edilebileceğini ya da gerekirse kredi imkanlarından yararlanılarak alınabileceğini belirten Bakan Bayraktar, tapu dairelerinde gerçekleştirilecek tüm iş ve işlemleri Emlak Konut'un yürüteceğini kaydetti. 


Sabah Gazetesi


Geri Dön