02 / 05 / 2024

Erdoğan Bayraktar, Trabzonlulardan oy istedi!

Erdoğan Bayraktar, Trabzonlulardan oy istedi!

Trabzon'dan AK Parti milletvekili adayı olan Erdoğan Bayraktar, çalışmalara başladı. 'Başbakan bizi buraya gönderdi, sanki bir hesabı var' diyen Bayraktar, kenti, bir sahil kenti olarak Antalya ve İzmir ile yarıştıracağını açıkladı



Trabzon'dan AK Parti milletvekili adayı olan Erdoğan Bayraktar, çalışmalara başladı. 'Başbakan bizi buraya gönderdi, sanki bir hesabı var' diyen Bayraktar, kenti, bir sahil kenti olarak Antalya ve  İzmir  ile yarıştıracağını açıkladı. Bayraktar, Trabzonspor ile ilgili olarak muhalefete sert eleştiriler yaptı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı sırasında gösterdiği performansın karşılığını Trabzon AK Parti 2. sıra milletvekili adayı olarak gören Erdoğan Bayraktar, Trabzon 'da seçim çalışmalarına hızla devam ediyor. Hem Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın hem de Trabzonlu hemşehrilerinin kendisinden büyük bir beklenti içinde olduğunu bilen Bayraktar,  Ankara  'ya güçlü bir milletvekili olarak iyi bir oy oranıyla gitmek için kolları sıvamış durumda. Bayraktar'ın açıklamaları, kendisinden büyük bir beklenti olduğunu gösterirken, diğer yandan Trabzonspor başta olmak üzere önünde zorluklar olduğunu gösteriyor.
Diğer yandan, Trabzonlu'nun kendisi hakkında 'Bayraktar geldi, bizi abad edecek' şeklinde yaklaştığına dikkat çeken   Erdoğan Bayraktar, 'Evet, Trabzon abad olacak, marka kent olacak. Bir sahil kenti olarak İzmir ve Antalya ile yarışacak. Böyle bir beklenti var. Böyle bir beklentinin oluşmasını anlıyorum.  TOKİ  çerçevesinde gerçekleştirilen 491 bin konut üretildi. Bu, zor iş. Türkiye 'nin genelinde 1.800 şantiye var. Başbakan bizi buraya gönderdi, sanki bir hesabı var. Trabzon 'u evirip çevirsin diye. Belediye başkanı çok yakın arkadaşım. Bu da burada büyük bir sinerji oluşturacak ” diye konuştu.

300 dönümlük kamulaştırma
Trabzon 'un en büyük sıkıntısının işsizlik olarak gösteren Bayraktar, diğer yandan, milletvekillerinin seçildikten sonra bir daha kentle ilgilenmemelerini de sorunun büyümesindeki temel etkenlerden biri olarak nitelendirdi. Bayraktar, şöyle devam etti: 'İşsizliğin aşılmasında Trabzon 'un avantajı turizm ve hizmet sektörlerini ön plana çıkaracağız. Sosyal tesisler ve 5 yıldızlı otellerle Akçaabat'la Trabzon arası birleştiğinde burası büyükşehir olma özelliğini daha rahat kazanacak. Akçaabat'ın Trabzon 'a bağlanması gerektiğini düşünüyoruz. Trabzon 'u dünya çapında bir şehir yapacak projelerdir bunlar. 300 dönümlük kamulaştırma alanı var. Bunun için 200 trilyon TL kaynak gerekiyor. Bu kamulaştırma işi çok ciddi paralar gerektiriyor ve geri dönüşü yok bu paranın ” dedi.
Erdoğan Bayraktar, diğer yandan, iki üniversiteye sahip olan kente iki üniversite daha açılması gerekitğini belirterek, Trabzon'un dört üniversiteyi kaldırabileceğini belirtti.

'BAşžBAKAN FENERBAHçE'NİN 35 KATINI VERDİ TRABZONSPOR'A'
Erdoğan Bayraktar, Trabzon 'un yüzde 95 'inin Trabzonsporlu olduğunu ve bu durumun muhalefet tarafından kullanıldığını öne sürdü. Başbakanın kendi memleketi Rize kadar Trabzonspor'a da yatırım aktardığını söyleyen Bayraktar, 'Burada, 'Trabzon şampiyon olamazsa Ak Partiye oy yok ', diyorlar.   Muhalefet kullanıyor bunu. çok çok da ayıp ediyorlar.   Başbakan Fenerbahçe 'ye verdiğinin 35 katını Trabzon 'a vermiştir. Başbakan burasıyla Rize arasında fark görmüyor' dedi. Trabzonspor 'un başarılı olmasını bir diğer yolu olarak klübün güç olmasını gösteren Bayraktar, “Klübün transfer bütçesi bildiğim kadarıyla 30 trilyon TL, Fenerbahçe 'nin 300 trilyon TL, bu şartlarla olmuyor. Demek ki paraya dayanıyor bu iş. Trabzon gene iyi … Trabzonspor 'un ekonomisini büyütmek lazım. Bu sene şampiyon olabilir, ümitliyiz ” diye konuştu.

Diğer yandan, Trabzon 'un tüm sorunlarını çözecek kadar etkili bir yatırım olarak gördüğü olan Akyazı Stadı'nda dolgu çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğine dikkat çeken Bayraktar, şöyle devam etti: '1 milyon metrekarelik bu spor kompleksiyle Trabzon 'a dünyanın en modern yapılarından birini kazandırıyoruz.Sadece bir futbol sahası değil, aynı zamanda Doğu Karadeniz 'e çok ciddi bir fuar kazandırmış olacağız. Proje kapsamında 40 bin kişilik futbol stadı da yapılacak ” diye konuştu.


Geri Dön