29 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar: Trabzon'u ticaret merkezi haline getireceğiz!

Erdoğan Bayraktar: Trabzon'u ticaret merkezi haline getireceğiz!

Erdoğan Bayraktar, “Trabzon 'dan Erzincan 'a demiryolu ve Antalya 'ya açılacak bölünmüş yolla kenti ticaret merkezi haline getireceğiz. Kentteki Zaganos ve Tabakhane dereleri ile kent merkezindeki surları ortaya çıkaracak çalışmalar yapıyoruz' dedi



Erdoğan Bayraktar'ın konuşmasını izlemek için tıklayınız

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 'ndan (TOKİ) istifa edip AK Parti Trabzon milletvekili adayı olarak 12 Haziran seçimlerine hazırlanan Erdoğan Bayraktar, İstanbul Ümraniye 'de Trabzon Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen sabah kahvaltısına katıldı. Yaptığı konuşmada Trabzon 'un Akçabat ile birleşerek büyükşehir olması için elinden geleni yapacağını açıklayan Bayraktar, kenti merkeze alarak açılacak olan yeni yollarla İpek Yolu 'nun yeniden canlandırılacağını kaydetti.

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Ağaoğlu şžirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varyap ve DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, başka olmak üzere iş ve inşaat dünyasının önde gelen isimlerinin katıldığı kahvaltıda iş adamları ile görüşen Bayraktar, yaptığı konuşmadan sonra toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bayraktar, yaptığı konuşmada kendileri için artık her yerin Trabzon olduğuna değinerek hizmet için bu yola çıktıklarını vurguladı.  Kiptaş  Genel Müdürlüğü, Başbakanlık ve  TOKİ  Başkanı olarak 8 buçuk yıl da dahil olmak hep bir şeyler üretmek ve Türkiye 'yi daha ilere götürmek üzere çalıştıklarını dile getiren Bayraktar, Fatih 'in ve Atatürk 'ün açtığı yoldan iz sürdüklerini kaydetti. TOKİ Başkanlığı sırasında yapılan 4 bin ihalede 25 milyar TL 'lik bir hacme imza attıklarına değinen Bayraktar hemşerilerine, “Sizin başınızı önünüze eğdirecek bir şey yapmadık ” diyerek güvence verdi.

Türkiye 'nin gelişimi için istikrarın önemine değinene Bayraktar, “İstikrarlı bir ülke ile yapılan işlerin devamı gelir. Türkiye 10 yıl önce borcu kapatmak üzere IMF 'den borç alıyordu. şžu anda kasamızda 90 milyar dolar para var. Sürdürülen dış politika ile Türkiye 'nin itibarı yükseldi. 45 ülke ile vize kalktı. Cebinize koyduğunuz pasaportla 90 ülkeye gidebilirsiniz ” dedi.

Türkiye 'nin istikranın devam etmesinde yatırım ortaklarını hazırlanmasına, yasal ve anayasal düzenlemelerle yapılan işlerin yolunun açıldığına dikkat çeken Bayraktar, yapılan işlerin devamlılığı için  Ankara  'ya güçlü gitmenin önemine değindi.

Trabzonlu hemşerilerini duygusal tarafına da seslenmeyi ihmal etmeyen kenti marka şehir yapmak gerçekleştirecekleri işleri de tanımladı. Trabzon 'u, Akçabat ile birleştirerek Arsin, Mersin ve çağlayan üçgenini kapsayacak bir büyükşehir çalışmasını desteklerini açıklayan Bayraktar, seçimden sonra Türkiye 'deki 16 büyükşehre 8 tane daha ekleneceğini ve bunlardan birisinin de Trabzon olacağını kaydetti.

Trabzon 'unu tarihi bir derinliği olduğunu ve bu tarihi formun büyük şehirle destekleneceğini belirten Bayraktar, “Trabzon 'dan Erzincan 'a demiryolu ve Antalya 'ya açılacak bölünmüş yolla kenti ticaret merkezi haline getireceğiz. Kentteki Zağanos ve Tabakhane dereleri ile kent merkezindeki surları ortaya çıkaracak çalışmalar yapıyoruz. TOKİ Ortaseki 'deki evleri orta çıkaracak bir kentsel dönüşüm projesi başlattı. Balıkçılık, Sümela Manastırı, Ayasofya, yayla turizmi gibi s-konula destek vererek kentin ekonomisin güçlendireceğiz. Bunları açılacak yollar ve Trabzon Limanı düzenlemeleri ile desteklediğimizde Trabzon gerçekten büyükşehir olacak. Liman 'ın arkasında inşa edilecek setlerle deniz manzaralı bir eğlence alanı oluşturacağız ” dedi.

TOKİ 'deki tecrübe ve birikimini Trabzon 'a aktarmaya niyetli olduğu her halinden anlaşılan Bayraktar, kentteki rutubeti kullanacak formüler üzerinde yoğunlaştıklarını kaydetti. Trabzon 'un rutubetini evlerden uzaklaştıracak ve bundan faydalanacak formüller üzerinde çalıştıklarını belirten Bayraktar, “çöpten enerji üreten ve evleri rutubetten koruyacak araştırmalarımız var. ” diye konuştu.

TOKİ 'nin mecliste destekçisi olacaklarını belirten Bayraktar, “TOKİ Türkiye 'nin çehresini değiştiren ve gelecek 12 yılda 5600 bin konut yapma hedefi olan bir kurum. Ev yapmak meşakkatli iştir. Fakat biz gerek yasal düzenlemeler gerekse işlerin üretimi ile vatandaşı merkeze alan bir politika güttük. Yaptığımız 500 bin konuttan 400 bini sosyal konuttur. Bunların gerçekleşmesinde tüm TOKİ ekibi gece gündüz demeden çalıştı. Tabi ki karşılaştıkları zorlukları biliyorum ve mecliste savunucuları olacağım. Bu zaman kadar bürokrattım ama siyasi kimlikle de T  ürkiye 'nin vizyonunu değişimi için onların sözcüsü olacağım ” dedi.

TOKİ 'nin bir çeşit okul olduğunu ve 850 müteahhit yetiştirdiğine dikkat çeken Bayraktar, bunlardan 150 müteahhidin dünyanın her yerinde inşaat yapabilecek kapasitede olduğun belitti. Kalite açısından da TOKİ evlerini çok iyi olduğunu savunan Bayraktar, “Tunceli 'de 60 bin TL 'ye satılan bir konutu İstanbul 'da 600 bin TL 'ye alamazsınız ” dedi.

Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com


Geri Dön