27 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar: Yabancılara mülk satışının önü açılıyor!

Erdoğan Bayraktar: Yabancılara mülk satışının önü açılıyor!

çevre ve şžehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yabancılara mülk satışını kolaylaştıracak bir yasa tasarısı hazırladıklarını belirterek, “Yabancılara mülk satışının önünü açacağız ” dedi



çevre ve şžehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, “Mütekabiliyet (karşılık) esası aramadan yabancılara mülk satışının önünü açacağız. Yabancılara daha rahat satış yapılabilecek ” dedi. Kahramanmaraş 'ta düzenlenen kentin geleceğine yön verecek projelerin ve önerilerin tartışıldığı ‘Ortak Akıl ' toplantısında konuşan Bayraktar, yabancılara mal satışında çeşitli sınırlamalar olduğunu ifade ederek, “Mütekabiliyeti kaldırıyoruz. Kolaylıkla mal alabilecekler ” diye konuştu.

Bu konudaki yasa tasarısını Meclis 'e sunacaklarını ifade eden Bayraktar şunları söyledi: “Gelişmiş ülkelerde Türkiye 'deki gibi bir uygulama yok. Eğer yabancı bir kuruluş büyük bir arsa almak isterse bunu için yasaya gerekli tedbirleri koyacağız. Yani güvenlik, milli strateji bakımından satmamamız gereken arsaları satmayacağız. Ama kat irtifakı kurulmuş, ada bazında, küçük parsel veya yatırım yapılacak alanları, onların burada ikamet etmelerini sağlayacağız. Yazlık, daire alabilecekler. ”

‘Ortadoğu 'dan talep arttı '

Bayraktar, “çanakkale 'den İskenderun Körfezi 'ne kadar buralarda mülk almak, daire almak isteyenlerin engellerini kaldıracağız. Ortadoğu ülkelerinden de talep arttı. Türkiye ciddi şekilde büyüyor. Önce kendi insanımıza sonra komşularımıza fayda sağlamalıyız ” dedi.

şžİRKET KURARAK MÜTEKABİLİYETİ AşžIYORLAR

Türkiye 'de yabancılar için ‘mütekabiliyet ilkesi ' uygulanıyor. Yani yurtdışında Türklerin mülk edinebildiği ülkelerin vatandaşları Türkiye 'den mülk edinebiliyor. Mütekabiliyet ilkesine uygun olmayan vatandaşlar ise bu durumu daha çok Türkiye 'de kurdukları şirket üzerinden gayrimenkul satın alarak aşıyorlar.

Bu ilkeye düzenleme getirilmesi, gayrimenkul yatırımcıları açısından özel bir önem taşıyor.
Milliyet/Nevin Donat


Geri Dön