14 / 05 / 2024

Erdoğan Bayraktar'dan Gebze ve Dilovası OSB'lerine ziyaret!

Erdoğan Bayraktar'dan Gebze ve Dilovası OSB'lerine ziyaret!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Gebze ve Dilovası’ndaki Organize Sanayi Bölgelerini ziyaret etti



Dilovası Organize Sanayi Bölgesi Arıtma Tesislerini gezen Bakan Bayraktar, gazetecilere yaptığı açıklamada, burada gerek sanayi, gerekse evsel atık suların arıtılarak denize verilebilecek duruma getirildiğini kaydetti.


Denizlerin temizlendiğini ve daha da ileri noktalara geleceğini ifade eden Bakan Bayraktar, buradan çıkan suların sulama amacıyla kullanılabileceğini söyledi.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu bölgeyi ciddi anlamda desteklediğini ifade eden Bakan Bayraktar, “Buraya sadece organize sanayi bölgelerinden değil, evsel atıklar da geliyor. Arıtma tesisinin kapasitesi biraz fazla, tam kapasiteyle çalışmasını istiyoruz” dedi.


Sanayiciye fazla yük getirmesini istemediklerini dile getiren Bakan Bayraktar, hem çevreyi hem de sanayiciyi korumak zorunda olduklarını bildirdi.


Bakan Bayraktar, bir gazetecinin Dilovası’ndaki hava kirliliğine ilişkin bir soru üzerine, elektronik ortamda buradaki tüm bacaları denetlediklerini anlatarak, bunu biraz daha reel hale getireceklerini kaydetti.


Yönetmeliklerde değişiklik yaptıklarını anlatan Bakan Bayraktar, “Eskiye göre hava burada pırı pırıl. Dilovası, şu anda önümüzde, burayı ciddi anlamda takip ediyoruz. Valilik, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve biz, bakanlık olarak takip ediyoruz. Daha iyi duruma gelecek. Burada, bir kentsel dönüşüm de olacak. Hem fabrikalar hem de ikamet nezdinde dönüşüm olacak. Buradaki hava temizliği ciddi anlamda artacak” şeklinde konuştu.


Bakan Bayraktar, daha sonra Gebze’deki İMES Organize Sanayi Bölgesi’ne geçerek, burada da incelemelerde bulunduktan sonra kentten ayrıldı.


Geri Dön