30 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar'dan savunma: Sözlerim yanlış anlaşıldı!

Erdoğan Bayraktar'dan savunma: Sözlerim yanlış anlaşıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan açıklamada: "Bakanımız Erdoğan Bayraktarın Vanda büyük bir deprem daha beklenmediği yönündeki sözleri bazı internet siteleri tarafından çarpıtılmıştır" dendi



Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, Bakan Erdoğan Bayraktarın Vanda büyük bir deprem daha beklenmediği yönündeki sözlerinin, bazı internet siteler tarafından çarpıtıldığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, depremin olduğu 23 Ekim akşamı Vana giden ve yaklaşık 2 hafta burada kalan Bakan Bayraktarın, bir taraftan vatandaşların sorunlarını çözmeye çalışırken bir taraftan da bilimsel veriler ışığında şehirdeki panik havasını azaltmaya uğraştığı belirtildi.

Erdoğan Bayraktarın 29 Ekim 2011de Vanda düzenlenen basın toplantısında söylediği Vanda büyük bir deprem daha beklenmediği yönündeki sözlerinin, bazı internet siteleri tarafından çarpıtıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesinin verilerini kamuoyu ile paylaşan Sayın Bakanımız, artçı depremlerin şiddetinin gitgide azaldığını ifade etmiş ve Van civarında 7,2ye yakın büyük bir depremin beklenmediğini belirtmiştir. Sayın Bakanımız 5-5,5 şiddetinde küçük depremler olabileceğini defalarca ifade etmiştir. Nitekim Vanda 25 Ekimde 5,4, 27 Ekimde 5,2 şiddetinde, 9 Kasımda ise 5,6 şiddetinde depremler meydana gelmiştir.

Sayın Bakanımız söz konusu basın toplantısında, 3 aya kadar bizim hissettiğimiz çok az ve hissetmediğimiz binlerce sarsıntı olur. Onun için burada özellikle ağır hasarlı binalara girilmesin. Yıkık binalara yaklaşılmasın. Bunun dışındaki binalara girilebilir ifadelerini kullanmıştır. Bunun tersi bir yaklaşımın, Van halkının tamamını çadırda veya sokakta yaşamaya mahkum etmek olacağı açıktır.

Sayın Bakanımız vatandaşlara, binalarını uzmanlara incelettikten sonra hasar yoksa kullanmaları yönünde tavsiyede bulunmuştur. Nitekim 27 Ekim tarihli basın toplantısına katılan İTÜde görevli deprem uzmanı hocalar da Sayın Bakanımızla aynı doğrultuda görüş bildirmişlerdir."

Deprem gibi büyük çapta bir doğa olayının bir daha yaşanmayacağı konusunda kimsenin garanti veremeyeceği, aksini iddia etmenin ise komik bir yaklaşım olacağı belirtilen açıklamada, Bakan Bayraktarın 5,6 şiddetinde bir depremin olamayacağı yönünde bir söz söylemediği, büyük bir deprem beklenmediği yönündeki sözlerinin ise bazı internet siteleri tarafından çarpıtıldığı
 kaydedildi.

AA


Geri Dön