01 / 05 / 2024

Erdoğan Toprak'tan Maliyeden yollanan kira geliri mektubuna tepki!

Erdoğan Toprak'tan Maliyeden yollanan kira geliri mektubuna tepki!

CHP Genel Başkan Danışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, bakanlığın kira geliri elde ettiğini öngördüğü mükelleflere yolladığı mektuplara tepki gösterdi.



Hazine Maliye Bakanlığı, vatandaşların banka hesap bilgilerinde incelemeler yapıp kira geliri elde ettiğini öngördüğü mükelleflere “Kira geliri beyannamesi verin” yazısı yolluyor.

Sözcü Gazetesi'nden Başak Kaya'nın haberine göre; Hazine Maliye Bakanlığı'nın vatandaşların banka hesap bilgilerinde incelemelerde bulunup “Emare var” gerekçesiyle mükelleflere mektup yolladığı belirtildi. Bakanlık vatandaşların banka hesaplarına başkaları tarafından gerçekleştirilen para transferi tespit ettiği taktirde uyarı mektupları yolluyor ve “Yapılan analiz ve değerlendirmeler sonucu kira geliri elde ettiğiniz yönünde emarelere rastlanmıştır. Kira geliri beyannamesi veriniz, aksi taktirde cezai işlem uygulanacaktır” ifadeleri kullanılıyor. 

Erdoğan Toprak tan Maliyeden yollanan kira geliri mektubuna tepki!

Yakınlarından veya kendilerine borcu olan kişilerden banka yoluyla para iletilen kişilere gönderilen “Emare var” mektubu ise tepki çekti. Evi olmayanlara bile, “Kira geliri elde ettiğiniz yönümde emareler bulunmaktadır” mektubu gönderildiği dile getiriliyor.

CHP Genel Başkan Danışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, bakanlığın “Emare var" mektuplarına tepki göstererek, “Maliye resmen vatandaşın tepesine çöküyor” dedi.  Somut delil varsa  ortaya konulması gerektiğini dile getiren Toprak,  “Yasalar çerçevesinde vergisini istersin. Ama ‘Emare var' demek, afakidir, bir tahmin ve yorumdur. ‘Ben de bilmiyorum, olabilir de olmayabilir de' demektir. Vatandaşlar tedirgin ediliyor” diye konuştu.

Erdoğan Toprak tan Maliyeden yollanan kira geliri mektubuna tepki!

CHP'li Erdoğan Toprak, “Ülke zaten vergi cehennemine döndü, maaşlar vergi ile tırpanlanıyor. MTV'den emlak vergisine, ÖTV'den KDV'ye kadar her yer vergi. Yıllardır geçici denilerek getirilen deprem vergisi ödemeye devam ediyoruz ve bu vergilerin akıbeti de meçhul. Maliye sondajı bıraksın, işini ciddi yapsın. Vatandaşa çökmesin” ifadelerini kullandı.

Ev sahiplerine yapılandırma müjdesi!


Geri Dön