29 / 04 / 2024

Erdoğan Toprak: Zengin Türkler ABD ve Avrupa’da konut alıyor!

Erdoğan Toprak: Zengin Türkler ABD ve Avrupa’da konut alıyor!

CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak, maddi durumu iyi olan Türklerin, ABD ve Avrupa’da konut satın alarak yeni bir hayat için, ülkeden taşındıklarını açıkladı.



CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “Genel Durum” raporu sundu. Raporunda, İstanbul’un hızla bir Ortadoğu kentine dönüştüğünü vurgulayan Toprak, körfez bölgesi ülkelerden gelenlerin İstanbul’a yerleştiğini; maddi durumu iyi olan Türklerin ise, ABD ve Avrupa’da konut satın alarak yeni bir hayat için, ülkeden taşındıklarını açıkladı.


Toprak raporunda, “Iraklılar başta olmak üzere, körfez bölgesi ülkelerinden gelenlerin, konut alımları hızlandı, son dönemde İstanbul’da satılan konutların yüzde 18,4’ü Iraklılar, yüzde 11,8’i Suudiler, yüzde 9,2’si Kuveytliler aldı” dedi.


TÜRKLER GÖÇ EDİYOR


Maddi gücü yerine olan Türk vatandaşlarının ise konut satın alarak ABD ve Avrupa’ya yerleştiğine vurgu yapan Toprak, SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada , “ABD’de Türk vatandaşlarının konut alımlarının miktarı 1 milyar doları aştı. Vatandaşlarımız, son dönemde, Teksas, Miami, Florida, Orlando gibi kentlerde toplam 1550 daire satın aldı’’ dedi.


KONUT ALANA ABD VATANDAŞLIĞI


Toprak, Türk vatandaşlarının ABD’de konut almalarındaki bir önemli etkeni de, ‘’Başta Teksas olmak üzere, bazı eyaletlerde, 500 bin dolarlık gayrimenkul yatırımı yapan kişilere, ailesi ile birlikte Amerikan vatandaşlığı için, başvuru hakkı verilmektedir. Türkiye’den ABD’ye yönelik bu girişimin ardında, hem yatırım hem de kendisi ve ailesi için, can güvenliği, eğitim, yaşam kalitesi ve güvenli bir gelecek arayışı söz konusudur’’ diyerek açıkladı.


Sözcü


Geri Dön