16 / 05 / 2024

Zengin Türkler konut yatırımı mı yapıyor

Zengin Türkler konut yatırımı mı yapıyor

CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak, maddi durumu iyi olan Türklerin, ABD ve Avrupa’da konut satın alarak yeni bir hayat için, ülkeden taşındıklarını açıkladı.

Yabancılar konutlarını satıyor, Avrupalı Türkler arsa alıyor! Arsa satışları resmen rekor kırdı!

Yabancılar yatırım yaptığı konutları satarken, Avrupalı Türkler arsa almaya başladı ve arsa satışları rekor kırdı. İşte konut sektöründeki son durum...

ABD'den ev almak isteyenler dikkat! Türkler en çok nereyi tercih ediyor?

Mortgage Uzmanı Tunçtan Ayan ve Emlak Danışmanı Sophia Furtun, Amerika Birleşik Devletleri’nde konut almak isteyenler için önemli tüyolar verdi. Peki ABD'den ev nasıl ev alınır? Türkler en çok nereyi tercih ediyor? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Dolarla kira iştah kabarttı: Türkler konut yatırımı için rotayı ABD'ye çevirdi!

Türk yatırımcılar dolarla kira almak için konut yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı. Türkler konut yatırımında özellikle Miami ve Baltimore başta olmak üzere rotayı Amerika'ya çevirdi. İşte detaylar...

Türkler, konutta rotalarını Londra'ya çevirdi! Türklerin alımları yüzde 30-50 oranında arttı!

Türkiye’de yükselen konut fiyatlarının yanı sıra geri dönüş süreleri de uzayınca yatırımcıların rotası Londra’ya kaydı. Ağırlıkla Londra’dan yatırım amaçlı konut alan Türkler, Hong Kong ve Çinlilerin ardından en fazla alım yapanlar arasında 3’üncü sıraya yerleşti. 

Türkler Karadağ'da yıllık bin adet konut alıyor!

Karadağ Türk İşadamları Derneği Kurucu Başkanı İsmail Oğuz Güvenç, 2015 yılı sonunda 8 olan Türklerin Karadağ'da kurduğu firma sayısının 2019 sonu itibarıyla 4 bini aştığını dile getirerek, "Türkler yıllık bin adet konut alıyor" dedi...

Zengin Türkler, Londralı emlakçıların gözdesi oldu!

Son beş yılda 85 bin Türk, İngiltere'de konut alarak bu ülke vatandaşı olmanın yolunu seçtiği ortaya çıktı. 

Kuveyt Türk konut finansmanında kar oranını 1,47’ye düşürdü!

Kuveyt Türk, konut ve araç finansmanlarında kâr oranını düşürdü. Kuveyt Türk, tüm vade seçeneklerinde yeni kâr oranlarını konutta 1,47, araçta ise 1,65 olarak açıkladı...

Kuveyt Türk konut finansmanı oranları!

Kuveyt Türk Bankası taşıt ve konut finansmanları kapsamında düşük kar payı oranları ve uygun vade seçenekleri ile finansman ürünleri kullandırıyor.

Kuveyt Türk konut finansmanı hesaplama!

Kuveyt Türk Bankası konut finansmanı kapsamında yüzde 1.54’ten başlayan kar payı oranları sunuyor. Kuveyt Türk konut finansmanı hesaplama ne kadar oluyor?

Sancaktepe Kemal Türkler Mahallesi plan tadilatı askıda!

Sancaktepe İlçesi, Kemal Türkler Mahallesi, 750 ada, 1 parsel ve doğusundaki bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı 11 Mart 2019 tarihinde askıya çıkarıldı.

Türkiye konut edinme bakımından dünyanın en cazip ülkeleri arasında!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye konut edinme bakımından dünyanın en cazip ülkeleri arasına girmiştir. Hükümetlerimiz döneminde yabancılara satılan gayrimenkullerin tutarı, net 35 milyar dolara yakındır" dedi..

Türkler Koh Rong Adası’nın yeni sahibi oldu!

Türkler, Kamboçya’daki Koh Rong Adası’nın yeni sahibi oldu. Bölgede ulaşımdan işletmelere kadar her şeyle Türkler ilgilendi. 7 bin 900 kilometre uzaklıkta bulunan yer ‘Türk adası’ olarak biliniyor.

İnşaat sektörü ikinci kez Avrupalı Türkler'le buluşacak!

Ekimde Türk firmaları Avrupa seferine çıkaran Sabah’ın emlak buluşmalarının Stuttgart ayağı için geri sayım başladı. Dev projeler 1-2 Aralık’ta Avrupalı Türkler’e görücüye çıkacak.

Zengin Türkler konut yatırımı mı yapıyor Haberi

Zengin Türkler konut yatırımı mı yapıyor

CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “Genel Durum” raporu sundu. Raporunda, İstanbul’un hızla bir Ortadoğu kentine dönüştüğünü vurgulayan Toprak, körfez bölgesi ülkelerden gelenlerin İstanbul’a yerleştiğini; maddi durumu iyi olan Türklerin ise, ABD ve Avrupa’da konut satın alarak yeni bir hayat için, ülkeden taşındıklarını açıkladı.


Toprak raporunda, “Iraklılar başta olmak üzere, körfez bölgesi ülkelerinden gelenlerin, konut alımları hızlandı, son dönemde İstanbul’da satılan konutların yüzde 18,4’ü Iraklılar, yüzde 11,8’i Suudiler, yüzde 9,2’si Kuveytliler aldı” dedi.


TÜRKLER GÖÇ EDİYOR


Maddi gücü yerine olan Türk vatandaşlarının ise konut satın alarak ABD ve Avrupa’ya yerleştiğine vurgu yapan Toprak, SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada , “ABD’de Türk vatandaşlarının konut alımlarının miktarı 1 milyar doları aştı. Vatandaşlarımız, son dönemde, Teksas, Miami, Florida, Orlando...