27 / 04 / 2024

Dolarla kira iştah kabarttı: Türkler konut yatırımı için rotayı ABD'ye çevirdi!

Dolarla kira iştah kabarttı: Türkler konut yatırımı için rotayı ABD'ye çevirdi!

Türk yatırımcılar dolarla kira almak için konut yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı. Türkler konut yatırımında özellikle Miami ve Baltimore başta olmak üzere rotayı Amerika'ya çevirdi. İşte detaylar...



Amerika'nın önde gelen emlak broker şirketi İnternational Realty Group'un (IRG) kurucu ortakları Giovanna Guzman, Cengiz Bayırlı, dolarla kira almak ve daha karlı yatırım yapmak amacıyla Türk yatırımcılarının konutta rotayı Miami ve Baltimore başta olmak üzere Amerika'ya çevirdiğini aktardı.

Bayırlı, dolar bazında yıllık yüzde 10 kazanç sağlanabildiğini söylerken, Guzman ise Türk yatırımcılarının gözde şehrinin son üç yılda 5 milyar doların üzerinde yatırım yapılan Miami olduğuna vurgu yaparak, "Yüzde 70'i yatırım yüze 30 ise oturma amaçlı konut aldı” diye belirtti.

Dolarla kira iştah kabarttı: Türkler konut yatırımı için rotayı ABD ye çevirdi!

Gayrimenkul yatırımının uzun senelerdir insanların servetlerini koruma ve artırma konusunda tercih ettiği güvenilir bir yol olduğunu kaydeden Cengiz Bayırlı, son dönemde ABD'nin yabancı yatırımcılar için cazip bir gayrimenkul piyasasına dönüştüğünü aktardı. Bayırlı, bu ülkenin ekonomik istikrarı, çeşitlilik sunan coğrafi yapısı ve sağlam hukuki altyapısı ev almak isteyenler için çok alternatifli fırsatlar sunduğunu söyledi.

Dolarla kira iştah kabarttı: Türkler konut yatırımı için rotayı ABD ye çevirdi!

AMERİKA'DAN KONUT ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELER?

Amerika'da gayrimenkul yatırımı yapmak, birçok kişi için mantıklı bir yatırım seçeneği olduğunu ancak öncesinde bazı faktörlere dikkat etmekte fayda olduğunu söyleyen Bayırlı, “Öncelikle Amerika'da gayrimenkul piyasası oldukça büyük ve bölgelere göre farklılık gösterir. Bu nedenle yatırım yapacağınız bölgeyi doğru seçmelisiniz" diye belirtti.

Farklı bölgelerdeki gayrimenkul fiyatları, kira getirileri ve talep şartları gibi faktörler yatırım getirileri doğrudan etkileyebileceğini aktaran Bayırlı, Amerika'da ev fiyatları, Türkiye'ye göre yüksek olabileceğine vurgu yaparak, "Gayrimenkul yatırımı yapmadan önce bütçenizi belirleyerek yatırım getirilerinizi maksimize etmelisiniz. Hangi şehirde ev alacağınıza da karar vermelisiniz” dedi.

Dolarla kira iştah kabarttı: Türkler konut yatırımı için rotayı ABD ye çevirdi!

GAYRİMENKUL DANIŞMANI İLE ÇALIŞILMALI

Yatırımın türünün doğru seçilmesi gerektiğine dikkat çeken Bayırlı, Amerika'da, kira geliri elde etmek için gayrimenkul yatırımı yapabileceği gibi evin değerinin artmasını bekleyerek bir satış yatırımı da yapabileceğini aktardı. 

Her iki seçenek de avantajlar ve dezavantajlar olan yatırım stratejileri olduğunu söyleyen Bayırlı, "Amerika'da ev almak isteyenler, bir gayrimenkul yatırım danışmanı ile çalışmalıdır" diye belirtti.

HER EYALETTE FARKLI YASA VE KURALLAR BULUNUYOR

“Evi beğendikten sonra satın alma sürecini başlatın” diyen Bayırlı, bu süreçte, gayrimenkul danışmanından yardım almak gerektiğini söyledi. Bayırlı, “Tüm belgeler imzalanıp ödemeler yapıldıktan sonra ev artık sizin olacaktır. Bu adımları takip ederek Amerika'da ev sahibi olabilirsiniz. Ancak unutmayın ki her eyalette farklı yasalar ve kurallar olabileceğinden bu süreçler için uzman yardımını almak en iyisidir” ifadelerini kullandı.

Dolarla kira iştah kabarttı: Türkler konut yatırımı için rotayı ABD ye çevirdi!

TÜRKLER MİAMİ'Yİ TERCİH EDİYOR

Miami'nin son derece kozmopolit ve aktif bir şehir olduğunu söyleyen Guzman ise Türk yatırımcıların, yurt dışında gayrimenkul yatırımı yapmak için son yıllarda ABD'nin Florida eyaletindeki Miami'yi tercih ettiklerini ve son üç yılda 5 milyar dolarlık gayrimenkul yatırımı yapılan bu kentteki gayrimenkul piyasasının katlanarak artmasının öngördüğünü aktardı.

KİRALAR İKİ KATA ÇIKTI

10 yılda ulaşılabilecek seviyeyi iki senede yakaladığını söyleyen Guzman, büyük şirketler merkezlerini Miami'ye taşıdığını ve yatırımların geri dönüş hızının ikiye katlandığını ayrıca kiraların 1 sene öncesine göre iki katına çıktığını söyledi.

Guzman, Miami, son 3 yılda 5 milyar dolarlık emlak yatırımı alan gözde bir şehir, daha da talep görecek” diye konuştu.

497 konutluk  TOKİ  Pamukkale 2023 projesinde son dakika! Resmen açıklanan bu yeni tarihi kaçırmayın!

Kiracıları üzecek haber: Eylül ayında yüzde 30 zam kapıda!

Belediye bu ilde 4 iş yeri satacak! İhalesi 15 Ağustos'ta!


Geri Dön