27 / 04 / 2024

Türkler, Schengen ülkelerine konut yatırımı ile giriyor!

Türkler, Schengen ülkelerine konut yatırımı ile giriyor!

Açıklanan rakamlara göre, Golden Visa ile konut sahibi olanlar yüzde 40 arttı. Türk iş insanları artık Schengen ülkelerine konut yatırımı ile giriyor. İşte detaylar...




Türk iş insanları için Schengen vizesi artık sadece bir pasaport damgası değil, ayrıca uluslararası iş dünyasının kapılarını aralayan önemli bir araç oldu. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Türk iş dünyası için büyük öneme sahip olan Schengen vizesi, Avrupa'nın 27 ülkesinde serbest dolaşım sağlayarak iş fırsatları ve ticaretin de önünü açmış oluyor. 

Verilen detaylara göre, son dönemlerde vizelerde yaşanan ret krizi de iş insanlarını farklı çözüm yolları bulmaya yöneltti.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Türkiye’den Schengen ülkelerine yapılan vize başvurularında ret oranındaki hızlı yükseliş dikkat çekiyor. Öyle ki 2019'a kıyasla 2023'te iki kat daha çok vize reddi verildi. Paylaşılan bilgilere göre, Estonya, Finlandiya, Belçika ve Danimarka gibi ülkeler, söz konusu başvuruların yüzde 50'den fazlasını reddediyor. Avrupa Birliği ülkelerinde vize ret oranlarının hızlı yükselişleri Türk vatandaşlarını alternatif çözüm yolları aramaya yönlendirirken, Golden Visa de bu alternatifler içinde en çok tercih edilenlerden oluyor. 

Türkler, Schengen ülkelerine konut yatırımı ile giriyor!

EN BÜYÜK İLGİ BU ÜLKELERE

Avrupa Birliği üyesi olmayan ülkelerin vatandaşları için gayrimenkul yatırımı yoluyla oturma izni ve vatandaşlık hakkına sahip olma imkânı sağlayan Golden Visa programı Türk vatandaşlara da cazip fırsatlar sunuyor. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, söz konusu bu programlar, Türk yatırımcıların uluslararası arenada daha rekabetçi duruma gelmelerine yardımcı olurken, oturum izni hatta vatandaşlık fırsatının dışında iş ve eğitim imkanlarına da kolay bir şekilde erişim sağlıyor. 

Yine paylaşılan bilgilere göre, Türk vatandaşlarının pasaport sahibi olabilmek için Golden Visa sağlayan ülkelerden gayrimenkul alma talebi son senelerde yüzde 40 oranında artarken, en büyük ilgiyi de Portekiz ve Yunanistan gördü. Ayrıca verilen bilgiye göre, diğer bir taraftan Karayipler'deki vatandaşlık programları Türk iş insanlarının vize engelini aşmak için tercih ettiği yöntemler arasında bulunuyor.

İŞ İNSANLARI ÇÖZÜMÜ GOLDEN VISA İLE BULDU

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Vesta Global Kurucu Ortağı Teuta Narazan ve Armağan Akyüz, son dönemlerde Avrupa Birliği ülkelerinden kaynaklı olarak yaşanan vize ret sorunu ile ilgili önemli açıklamalar yaparak, Golden Visa ile Avrupa Birliği ülkelerinde gayrimenkul edinmeyle ilgili bilgiler verdi. 

Türkler, Schengen ülkelerine konut yatırımı ile giriyor!

Yine verilen bilgilere göre Türklerin yurt dışında başka bir ülkeden pasaport alma talebinin arttığını kaydeden Narazan, “Vizelerdeki ret oranlarının hızla artması özellikle Avrupa Birliği ile ticaret yapan Türk iş insanlarını da olumsuz etkiledi. Söz konusu bu durum da Türklerin yurt dışında başka bir ülkeden pasaport sahibi olma talebini de artırdı. Son dönemlerde sık sık gündeme gelen Golden Visa, bu talebe yanıt vermenin yeni ve etkili bir yolunu da sunuyor. Türk iş insanları, yurt dışında ev sahibi olarak hem seyahat özgürlüğü hem de yatırım fırsatlarına sahip oluyor. Ayrıca özellikle son dönemlerde sık sık gündeme gelen Avrupa Birliği ülkelerinin oturum izni programları, Türk vatandaşları için önemli avantajlar da sunuyor. Söz konusu bu programlar, yalnızca seyahat etmekle kalmayıp ayrıca ticaret ve iş yapma fırsatları da sağlamış oluyor. Türk iş insanları için Golden Visa, yalnızca bir belge olmanın ötesine geçerek uluslararası iş dünyasında daha rekabetçi duruma gelmelerine de imkan tanıyor. Ayrıca yurt dışından gayrimenkul sahibi olanların oranında yüzde 40’lık da ciddi bir artış var" dedi.

DİJİTAL GÖÇEBELER TALEBİ ARTIRIYOR

Yaptığı açıklamada dijital göçebelik olgusuna da değinen ve dünyada dijital göçebe sayısının hızla artığını kaydeden Teuta Narazan, Türkiye’deki konut fiyatlarındaki hızlı artışın da buna etken olduğunu dile getirdi.

Narazan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Küresel ölçekte dijital göçebe sayısı bu sene 35 milyonun üzerine çıktı. Türkiye de genç nüfusuyla aslında dijital göçebeliği en hızlı benimseyen ülkeler arasında yer alıyor. Fakat dijital göçebelik bizde fiziksel göçü de tetikliyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun 2022 yılı Uluslararası Göç İstatistikleri’ne göre Türkiye’den yurt dışına göç edenlerin sayısı bir önceki seneye göre yüzde 62,3 artış gösterdi. Elbette söz konusu bu durumun tek sebebi pandemi sonrasında uzaktan çalışmaya geçilmesi değil. Eş zamanlı şekilde konut fiyatları da Türkiye’de önemli bir yükseliş gösteriyor. Mega kent İstanbul’da gayrimenkul fiyatlarının Avrupa kentleriyle yarıştığını görüyoruz. Yaşanan bu durumun sonucunda mega kent İstanbul’da yeni bir konut almak yerine yurt dışında konut almak daha tercih edilir oldu. Ayrıca Portekiz'de 280 bin Euro’ya İstanbul’a kıyasla daha büyük metrekarede konut alabiliyorsunuz. Yurt dışından konut almada en büyük motivasyon yatırımın dışında Avrupa Birliği ülkelerinde serbest dolaşım hakkı kazanmak” diye konuştu.
 

TOKİ, İstanbul ve Ankara'daki sağlık tesis alanı imarlı 2 arsayı satışa çıkardı!

Konut fiyatlarındaki artış devam edecek mi? Ev almayı düşünenler hemen bakın!

Bankalarda büyük deprem, mevduat faizleri düşüyor! Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank'tan flaş karar!


Geri Dön