03 / 05 / 2024

Erdoğan Toprak: Kripto para vurgunları ekonomik depremin habercisi!

Erdoğan Toprak: Kripto para vurgunları ekonomik depremin habercisi!

Thodex’in sahibinin 2 milyar dolarlık vurgununun ardından kripto para piyasalarındaki son durum tartışmaları devam ediyor. CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, konuya ilişkin konuştu.



CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, kripto para piyasasında gündeme bomba gibi düşen vurgunların milyonlarca kişiyi mağdur edecek bir ekonomik depremin habercisi olduğuna dikkat çekti. Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre; Toprak, “Merkez Bankası Başkanı, ABD ve Avrupa'ya çok ciddi bir kripto para trafiği olduğunu ifade ediyor. Her vurgunda yer alan aktörlerin iktidardan güç devşirme pozlarının ortaya çıkması tesadüf müdür” açıklamasında bulundu. 

YOLLARI KESİŞİYOR

Toprak, kripto para piyasalarına ve vurgunlara ilişkin konuştu. Toprak, şunları kaydetti:

“Son bir haftada Thodex,  VeBitcoin, GoldexCoin gibi kripto para alım-satım platformlarında yaşanan gelişmeler, sahiplerinin şirketlerin kapılarına kilit vurup ortadan kaybolması bir finansal felaketin işaretidir. Thodex CEO'sunun kaçışı ile tetiklenen süreç, sayıları 40'ı bulan benzeri kripto para borsaları üzerinden büyük bir mali depremin yaklaştığını göstermektedir.”

Erdoğan Toprak: Kripto para vurgunları ekonomik depremin habercisi!

1980'li yıllardaki banker vurgunu ile benzer olaylar olduğunu ve bu tablonun aynı zamanda yurt dışı ayağı bulunduğunu da belirten Toprak şöyle konuştu:

“Savcılık, Thodex'in 120 ülkeyle bağlantısının olduğunu ve işlem yaptığının saptandığını açıkladı.  Ekonominin sorumlusunun kendisi olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı, yaşanacak kayıpların ve mağduriyetlerin mesuliyetini Merkez Bankası'nın (MB) üzerine yıkmayı amaçlıyor. MB açıklamasındaki ‘telafisi mümkün olmayan mağduriyetler yaratma ihtimali var' ifadesinden, iktidarın yaklaşan büyük mali-finansal yıkımı bugüne kadar çaresizlik içinde seyrettiğini anlıyoruz. Soy-çarp-kaç aşamasına geçen bir soygun sistemi söz konusu. Bu soygunlara karışanların hepsinin bir şekilde yollarının iktidar partisiyle kesişmesi, bakanlık makamlarına kabul edilmeleri, güç devşirmelerine olanak sağlayacak etkili-yetkililerle fotoğraflarının ortalığa saçılması tesadüf müdür?”

Dünya genelinde kripto para skandalları!

Kripto paralar daha çok insanı mağdur edecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön