04 / 05 / 2024

Ereğli'de bir huzurevine oturulamaz raporu verildi!

Ereğli'de bir huzurevine oturulamaz raporu verildi!

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kemal Gümrükçü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ereğli ilçesinde yapı denetim firmasının oturulamaz raporu verdiği huzurevi, akademisyenlerin hazırlayacağı ikinci rapora göre onarılacak veya yıkılacak...



Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kemal Gümrükçü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İl Özel İdaresine bağlı Ereğli İzmirlioğlu Huzurevinin zemininde çatlaklar oluşmasının ardından inceleme talebinde bulunduklarını söyledi. 


İncelemenin ardından bir mühendisin binanın riskli olduğunu ve boşaltılması gerektiğini söylediğine dikkati çeken Gümrükçü, şöyle konuştu:


"Raporda huzurevinde oturulmasının ve güçlendirilmesinin maliyetinin yüksek olduğu vurgulandı. İlk incelemede sıkıntı doğdu. Raporun ardından 'huzurevi için güçlendirme yapabilir miyiz' diye sorduk ancak bize maliyetli olacağı söylendi. Genel müdürlüğümüzle görüştük. Bizden tekrar üniversiteden deprem tahkikatıyla ilgili rapor istememiz söylendi. Tekrar aynı rapor çıkarsa huzurevi sakinleri tahliye edilecek. İkinci raporda da oturulamaz raporu çıkarsa yıkılarak yeniden huzurevi yapılacak ama bu arada huzurevi sakinlerinin otel veya öğretmenevinde kalabilmeleri için çalışma yapıyoruz.


Devrek'te bulunan 60 kişi kapasiteli yaşam merkezimize büyüklerimizi nakledebiliriz."


AA


Geri Dön