10 / 05 / 2024

Eren Erdem Suriyeliler'e TOKİ konutları açıklaması!

Eren Erdem Suriyeliler'e TOKİ konutları açıklaması!

CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem, TBMM Başkanlığı’na atıl durumdaki TOKİ konutlarının yoksul ve evsizlere verilmesini öngören kanun teklifi verdi.



Son yıllarda yoksulluğun ciddi seviyelerde arttığı belirten CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem kanun teklifi gerekçesinde şu ifadeler yer aldı:


"Neoliberal politikalar bu kesimlerin borçlanma, güvencesizlik ve geleceksizlik tehlikesiyle daha fazla sömürülmesine ve yoksullaşmasına neden olmaktadır. Bu politikaların uygulanması ve yaygınlaşmasıyla, ekonomiyi ve işgücü piyasasını dönüştürdüğü ölçüde mekân ve kentleri de dönüştürmüş, iktidar ve rant sahipleri kentlerin kamusal alanlarını emekçi, yoksul ve alt gelir gruplarından ‘arındırdığı’ ölçüde bu gruplar şehrin “periferisine” itilmiştir. Son 14 yıllık süreçte İstanbul ve  Ankara  gibi metropoller başta olmak üzere yoksullar, evsizler ve sokak hayvanları iktidarın ‘mutenalaştırılma’ girişimleriyle sistematik olarak yaşam alanlarından uzaklaştırılmıştır. Pahalılığın ve işsizliğin arttığı bu süreçte, çeşitli politik hatalar nedeniyle ülkemiz içinde göç hareketliliği artmış ve yoksulluk ve evsizlik sorunu gittikçe daha fazla gözle görünür hale gelmiştir. Ancak ne yazık ki alt gelir grupları, yoksullar ve sokakta yaşayan evsiz insanlar yine çoğunlukla sadece medyanın donarak ve açlıktan ölme gibi trajik bulduğu haberlerle görünür olmaktadır. Kiraların son yıllarda artış ivmesi dikkate alındığında, alt gelir grupları için metropollerde yaşamanın ne kadar güçleştiği daha net olarak anlaşılacaktır'' dedi.




Gazetemistanbul


Geri Dön