23 / 12 / 2024

Ergun Özdemir'den Seka Konut Projesi'ne itiraz!

Ergun Özdemir'den Seka Konut Projesi'ne itiraz!

Ergun Özdemir "SEKA’nın 800 dönümlük arazisinin 400 dönümü askeri birliğe verilmeli böylece 20 bin kişilik acemi birliğinin Giresun’a getirilmesi sağlanmalıdır. Bu Giresun ekonomisine büyük bir katkı olacaktır” diye konuştu.




Müsteşar ve milletvekilliği sırasında Türkiye genelinde yaklaşık 27 bin kişiyi işe yerleştirdiğini belirten Ergun Özdemir, “Giresun’un bugün en büyük sorunu işsizlik. Öyle ki, Giresun’daki bugünkü işsizlik sorunu 20 yıl öncesinden çok daha vahim bir noktaya geldi. Benim dönemimde sadece 5 bin sağlıkçıyı işe yerleştirdim. Türkiye genelini sayarsak 27 bin kişiyi iş sahibi yaptım. Bunları Fiskobirlik, DSİ, Orman, Demir Çelik gibi değişik kurumlara yerleştirdim daha doğrusu yerleştirdik. Giresun’da yan dalları ile birlikte en az 10 bin kişinin ekmek yediği SEKA’yı kapattılar. Sunta kapandı, Fiskobirlik can çekişiyor” dedi.


YENİ İSTİHDAM ALANLARI KURULMALI

İşsizlik bu boyutta olunca yeni istihdam alanlarına ihtiyaç olduğuna vurgu yapan Özdemir, “Ancak yeni istihdam alanları oluşturulamadığı gibi eski istihdam sahaları da tek tek kapandı. Böyle olunca da bugünkü milletvekilleri kendi yakınlarını bile temizlik işçisi olarak taşeron firmalara vermek zorunda kalıyorlar Milletvekillerini seçildiklerinde tebrik ettim. Bir abileri olarak her zaman arayabileceklerini söyledim ama aramadılar” şeklinde konuştu.


ACELE OLARAK 20 BİN KİŞİLİK ACEMİ BİRLİĞİ

İşsizlik problemini çözmek için kısa vadede ivedilikle yapılması gereken ve kolaylıkla halledilebilecek konuların olduğuna dikkat çeken Ergun Özdemir, “Çok acele 20 bin kişilik acemi birliğini Giresun’a getirmek lazım. Bu yatırımcıya, esnafa ve Giresun halkına büyük imkan demektir. Çünkü birliğin tüm ihtiyaçları Giresun’dan karşılanacaktır. Sırf bu nedenle Giresun’ en az 20 otel açılır. Bunun yer aramaya bile gerek yok. Yaklaşık 800 dönüm SEKA arazisinin 400 dönümü acil bir şekilde acemi birliği için tahsis edilmelidir. Bunun alt yapısı hazır. Ben 1993 yılında Sayın Başbakan Süleyman Demirel’den Giresun’a Jandarma Bölge Komutanlığı ve 20 bin kişilik acemi birliğinin kurulmasını talep ettim. Böylece Samsun’a, Ordu’ya, Trabzon’a, Rize’ye rağmen Jandarma Bölge Komutanlığı Giresun’a geldi. Acemi birliği için 400 dönüm arazi gerekiyordu bulunamadı. Bizden sora gelen siyasetçiler de bu işe ilgilenmediler. Yaklaşık 7 trilyon liraya devlet tarafından özelleştirilen SEKA arazisi, yine aynı devlet tarafından 77 trilyon liraya geri alındı. Sonra da TOKİ’ye devredildi. Bu noktaya kadar yapılanlar tam bir rezalet. Bir de öğrendik ki, SEKA’yı alan firmanın 60 trilyon lira borcu varmış. Fabrika Erbakan’ın çocuklarınınmış. Bu vesile ile Erbakan’ın çocukları kurtulmuş oldu” ifadelerini kullandı.


GİRESUN’DA KONUT GEREKSİZ

Şimdi SEKA arazisine 5 bin konut yapılacağı şaşalı bir şekilde duyurulduğunu ileri süren Özdemir, “O zaman ben de diyorum ki, bu durumda Giresun’a ve Giresunlu’ya geçmiş olsun. Evet Giresun ekonomisini ayakta tutan tek sektör inşaat sektörü. Ama bu sektörde şişme var, fazlalık var tıkanmış vaziyette.  TOKİ  şimdi buraya konut yapacakmış. TOKİ inşaat malzemelerinin tümünü Giresun dışından getiriyor. Yani Giresun’a hiç bir katkısı yok. Yapılması gereken özellikle tek şey var; SEKA’nın 800 dönümlük arazisinin 400 dönümü askeri birliğe verilmeli böylece 20 bin kişilik acemi birliğinin Giresun’a getirilmesi sağlanmalıdır. Bu Giresun ekonomisine büyük bir katkı olacaktır” diye konuştu.


GİRESUN ÜNİVERSİTESİ İÇİN KAMPÜS ALANI VE AYGÜN ATTAR

SEKA arazisinin geri kalan 400 dönümünün de Giresun Üniversitesi için tahsis edilmesini öneren Ergun Özdemir, “Böylece oraya Türkiye’nin en iyi üniversite kampüslerinden birini kurmuş olursunuz. Bunu en kısa sürede yapmak lazım. Çünkü Giresun’un bu konuda büyük bir şansı var. O da birikimli ve çalışkan bir rektör Prof. Dr. Aygün Attar… Ben müsteşarlığım ve milletvekilliğim sırasında bir çok rektör tanıma imkanı buldum. Ama bunun kadar birikimli, bunun kadar çalışkan bir rektör görmedim. Her zaman olduğu gibi yine söylüyorum, bu rektör hanıma Giresun çok küçük geliyor. Aslında Türkiye’nin en büyük üniversitelerinde rektörlük yapabilecek kapasiteye sahip birisi. Çünkü daha yakın bir zamanda Oxford tarafından davet edildi ve konuşma hakkı verildi ayrıca ödüllendirildi. Giresun Üniversitesi de bölgenin en iyi üniversitesi seçildi. Elimde fırsat ve imkan olsa bu rektörü YÖK başkanı yaparım. Kaldı ki, Oxford tarafından davet edilen ve konuşması istenen Prof. Dr. Aygün Attar Cumhuriyet tarihinde tek isim. İşte onun için acele etmeliyiz çünkü bu rektörü bize bırakmazlar. Bir yıl içinde 80 bin metrekare binayı bitirdi. 10 bin 500 öğrenci kontenjanı aldı. Millet şimdi harıl harılyurt yapıyor işte size istihdam” dedi.


FİSKOBİRLİK’E ORTAK BULUNMALI

Can çekişen Fiskobirlik’e dünyada çikolata konumunda marka olan bir firmanın ortak yapılmasının önemli bir adım olacağını vurgulayan Özdemir, “Türkiye’de markalaşmış dünyada söz sahibi çikolata firmamız yok. Almanya, Fransa, İsviçre gibi ülkelerde marka çikolata üreten firmalar var. Yapılacak tek şey bu firmalardan birini davet ederek Fiskobirlik için ortak olma teklifi sunmak. Bu teklif firmaların hoşuna gidecektir. Çünkü dünyanın en kaliteli fındığı Giresun’da üretiliyor. Dünyanın en ucuz işçiliği Giresun’da. Ayrıca Fiskobirlik’in hazır entegre tesisleri var. Tek şart olacak o da 200 bin ton fındığı Giresun’da işlemek. Bu iş için entegre yetmeyeceğine göre yeni tesisler kurulacaktır. Bu da yeni istihdam alnı demektir. Bu iş bu kadar basit” dedi.


GİRESUN’A SERBEST BÖLGE

Doğu, Ora ve Batı Karadeniz’in hiçbir vilayetinde serbest bölge olmadığını kaydeden Ergun Özdemir bu konuda da şunları söyledi: “Giresun serbest bölge için çok uygun. Sayın Bakan bir imza ile serbest bölge kararını Giresun’a aldırabilir. Gürük ve Tekel Bakanı olarak bu imkanı var endişeye gerek yok. Serbest bölgenin antrepo yeri de hazır. Giresun liman sahası bu iş için fazlasıyla yeterli. Benim dönemimde Giresun limanında 60 dönüm yer doldurttum. Bunun için 2 gayemiz vardı. Birincisi limanın kapasitesini 1 milyon tondan 2 milyon tona çıkarmış olduk. İkincisi de ileri de kurulacak serbest bölge için 60 dönüm alan kazandırdık. Kaldı ki bitişiğinde 30 dönümlük balıkçı barınağı yaptırdık. Burası da doldurularak serbest bölgeye dahil edilebilir.”


BİZİM ZAMANIMIZDA GİRESUN ORDU’DAN İLERDEYDİ

Yaklaşık 15 yıl önce kendilerinin milletvekilliğini bıraktıkları dönemde Giresun’un Ordu’dan daha ilerde olduğunu öne süren Özdemir şöyle devam etti: “O dönem kalkınmışlık sırasında Giresun 35. Sırada yer alırken Ordu 56. Sıradaydı. Şimdi Ordu bizi fersah fersah geçti. Üstelik İstanbul’da oturan Ordulular’ı da Ordu’da oturuyor göstererek ve büyük şehir oldu. Giresunlu olarak sayın Canikli’den ricamız; Giresun, Keşap ve Bulancak’ı birleştirerek Giresun’un büyük şehir olmasını sağlayalım. Böylece Ordu gibi büyük şehir değil hakiki büyük şehir oluruz. Canikli’den diğer bir talebimiz Giresun’u Karadeniz turizminde önemli bir noktaya getirmesidir. Bunun için de 2 şey çok önemli. Yayla yollarının standart asfalt hale getirilmesi, otel ve kayak merkezlerinin yapılması. Biz 17 yıl önce Bektaş çim kayağı merkezinin yapımını başlatmıştık. Şehir içinden geçen duble yolun Giresun turizmine bırakılarak asıl yolun güneyden geçirilmesini sağlamak bu da Sayın Bakan Canikli’nin bir talimatına bakar.  Bu sadece Bekir Bayram’la olmaz tüm STK’lara görev düşer. Bugüne kadar sahip çıktıklarını görmedik. Affedersin Bekir Bey çıktılar çıktılar! Ordu-Giresun Havaalanı isminim Recep Tayyip Erdoğan olması için 20 sivil toplum örgütü ayağa kalktı. Güzel bir düşünce ama Giresun’a ne faydası var. Bunun adı olsa olsa yağcılık olur. “


BENİM HAZIRLADIKLARIMI TAMAMLAYAMADILAR

Bir yatırımın yapılması için en önemli etken yatırım kararı alınması olduğunu söyleyen Özdemir açıklamalarına şöyle devam etti: “Giresun 10’larca yatırım kararı hatta yatırım için kanun çıkarttık. 12 senedir bir tek ihale emri veremiyorlar. Sayın Bakanımızı hem tebrik etmek hem de bu yatırımlar konusunda konuşmak için defalarca aradım ulaşamadım. Bugüne kadar Giresun’a tek bir yatırım yapmadı. Bu kanaat sadece bana ait değil kamuoyunun algısı böyle. Şu anda eline büyük bir fırsat geçmiştir. Bu fırsatı Giresun lehine iyi değerlendirirse ismini tarihe yazdırır. Ben Anadolu Tekstil Lisesi yaptırdım ama açamadılar. Ey STK’lar sizlere yalvarıyorum açın şu tekstil lisesini de adı sizin dediğiniz gibi olsun. Yani Recep Tayyip Erdoğan Tekstil Lisesi olsun. 1996 yılında meclisten geçirip kamulaştırdığım 125 yataklı doğum evi hastanesi 15 yıldır bitirilemedi. 100 yataklı Dereli Devlet Hastanesi 30 yataklı olarak yapıldı. 500 öğrencili dış ticaret lisesi, 500 öğrencili Şebinkarahisar Dericilik lisesi, 500 öğrencili Giresun terzilik lisesi, 500 öğrencili Giresun denizcilik lisesi gibi birçok yatırım hala açılamadı. Ey STK’lar Bunların hepsi kanunlaştı sadece ihale emri verilecek. Yaptırın da ismini ister Recep Tayyip Erdoğan koyun ister Canikli… Bunları söyledim ama yapmazlar. Yapacak olsalardı 15 senedir yaparlardı. Yapsalar yapsalar yapılmış olan eserlerin isimlerini değiştirirler. Güçleri ancak buna yetiyor.”


Giresun Gündem


Geri Dön