28 / 04 / 2024

Ergün Polat İnşaat bu yıl 600 konut yapacak!

Ergün Polat İnşaat bu yıl 600 konut yapacak!

Ergün Polat İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Polat, bu yılın önünün açık olduğunu söyleyerek Anadolu yakasında 600 konutluk bir projeyi satışa sunacaklarını açıkladı



Gelecek yılın önünün açık olduğunu gören ve buna inanarak 2011 yılında yeni bir projeyi hayata geçirmek üzere kolları sıvayan Ergün Polat İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Polat, Anadolu yakasında yılın ilk çeyreğinde 600 konutluk bir projeyi satışa sunacaklarını açıkladı.

Seçimden sonra düzlüğe çıkılırmarkası ile bilinen, bu zamana kadar Atapol çatısı altında 4 proje gerçekleştirdiklerini belirterek sözlerine devam eden Polat, sektör olarak 2011 yılında 2010'un çok daha üstünde bir satış rakamı yakalanacağını ifade etti. Yıl içindeki genel seçimin satışları etkileyeceğine değinen Polat, œSeçim öncesinde ve sonrasında bir daralma olacak. Fakat genel olarak bakıldığında içinde bulunduğumuz yıl, 2010'dan daha iyi olacak diye düşünüyorum diye konuştu. 12 Eylül'de yapılan referandumun ardından konut satışlarının ciddi biçimde arttığını hatırlatan Polat, birikmiş stokların önemli bir bölümünün yatırımcının güven ortamını görmesiyle kısa sürede satıldığını hatırlattı.

Stokların erimesiyle fiyatlar yükselir
Konut sektöründe fiyatların iniş eğiliminde olmadığını kaydeden Polat, œKonut fiyatlarının düşmesini beklemek pek ihtimal dahilinde değil. Fiyatlarda geçtiğimiz yıllara göre bir düşüş yaşandı ama stokların erimesiyle fiyatlar tekrar yükselecektir dedi.

İyi proje iyi fiyat demek
Artık sadece konut satmakla işin bitmediğini, doğru yerde doğru proje gerçekleştirmenin de yeterli olmadığını savunan Polat, œİnsanlar artık insanlar bilinçlendi. İddialı ve güzel projelerden konut almak istiyor. Yaşam alanlarıyla ilgili hak ve istekleri söz konusu. Kapalı garajı, güvenliği, çocuk parkı, havuzu ve fitness salonu gibi talepleri var. Bunları yerine getirdiğinizde de fiyatlar artıyor' ifadelerini kullandı.

Dünyanın zamana ihtiyacı var
2011 yılında da büyümenin devam edeceğini belirten Polat, œGeçtiğimiz yıl konut sektörü dünyada iyileşmedi . Ama Türkiye"de inşaat sektörü ve gayrimenkul piyasası yeniden büyüme sürecine girdi. Konutta yeni başlangıçlar ve kredi kullanımında önemli gelişmeler yaşandı. AVM ve ofis piyasasında beklenenin de üzerinde bir canlanma oldu. 25 yeni AVM açıldı ve konut projeleri günden güne arttı. Buda bize Türk ekonomisinin canlılığını gösteriyor dedi.


Geri Dön