30 / 04 / 2024

Erkanlı Grup güneş enerjisine yatırım yapıyor!

Erkanlı Grup güneş enerjisine yatırım yapıyor!

Son dönemde katı atıktan enerji dönüşümü gibi farklı alanlarda yeni yatırımlar yaparak dikkat çeken Erkanlı Grup, Alman menşeili Sunfarming Eurasia şirketi ile güneş enerjisi (fotovoltaik) yatırımı yapmak üzere anlaştı...



Somada yaşanan maden faciasının ardından gözler yeniden yenilenebilir enerji kaynaklarına çevrildi. Enerji konusunda dışa bağımlı bir ülke olan Türkiye, bir güneş ülkesi olmasına rağmen güneş enerjisinde 20 megawat gibi çok düşük bir yatırıma sahip. Oysa güneşlenme süresi daha az olan Almanya'nın güneş enerjisinde kumlu gücü 30 gigawatt'tan fazla. 


Son dönemde katı atıktan enerji dönüşümü gibi farklı alanlarda yeni yatırımlar yaparak dikkat çeken Erkanlı Grup, Alman menşeili Sunfarming Eurasia şirketi ile güneş enerjisi (fotovoltaik) yatırımı yapmak üzere anlaştı. Bu anlaşmayla 2014 yılında toplam 50 milyon TL'lik yatırım yapılması öngörülüyor. İşbirliği çerçevesinde, endüstriyel çatılara kumlum, sanayi şirketlerinin enerji tasarrufu sağlayabilmesinin yanı sıra kentsel dönüşüm projelerinde her binanın kendi elektriğini karşılayabilmesi için fotovoltaik sistemlerin kurulması sağlanacak. 


Soma'da yaşanan yürek burkucu olayın ardından enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesinin öneminin bir kez daha ortaya çıktığına işaret eden Erkanlı Holding Yönetim Kumlu Başkanı Hüseyin Erkanlı, güneş, rüzgar gibi yenilenebilir enerji yatırımlarının artması gerektiğini vurguladı. Erkanlı, yaptıkları anlaşmayla kendi tesislerine fotovoltaik sistemler kurdurmanın yanı sıra, sanayi tesisleri ve AVM'ler gibi başka binalara da kurulum yapılması konusunda işbirliği yapacaklarını da söyledi. 


EKONOMİST


Geri Dön