27 / 04 / 2024

Erkanlı Holding'ten iki yeni öğrenci evi projesi daha geliyor!

Erkanlı Holding'ten iki yeni öğrenci evi projesi daha geliyor!

Erkanlı Holding’in, Asset Campus iş birliğiyle inşa ettiği “Univa Öğrenci Evleri” kapsamında iki yeni projenin daha yapılacağı açıklandı.



Aydınlık gazetesinden Recep Erçin'in haberine göre, önceki gün İstanbul’da basın mensuplarına açıklamalar yapan Erkanlı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Erkanlı, standartlara uyan tamamlanmış konut projelerini de Univa öğrenci evlerine dönüştürebileceklerini, böylece konut stokunun eritilmesi konusunda bir alternatif sunacaklarını söyledi.

Erkanlı Holding ten iki yeni öğrenci evi projesi daha geliyor!

375 MİLYON TL YATIRIM

Erkanlı, ilk projeyi Sakarya’da hayata geçirdiklerini belirterek, Kocaeli ve Düzce’de yapacakları iki ayrı projenin 215 milyon TL’ye mal olacağını söyledi. Sakarya projesinin 160 milyon liraya mal olduğunu belirten Erkanlı, “Sakarya’daki projede ilk satış 125 bin TL’ydi. Şimdi 220 bin TL’ye çıktı. Gayrimenkulde satışların durakladığı bir dönemde öğrenci evlerine olan ihtiyaç ve projenin kampüsün hemen yanında olması sayesinde değer artışı sağlanıyor” şeklinde konuştu.

SIRADA İSTANBUL VE İZMİR VAR

Ülkemizdeki yurt sayısının az olması ve yurt koşullarının aile ve öğrencilerin istediği gibi olmaması sebebiyle böyle bir projeye başladıklarını söyleyen Erkanlı, İstanbul ve İzmir’de de Univa öğrenci evi projeleri yapmak istediklerini belirtti. Erkanlı, “İstanbul’da çok değerli projeler yapıldı. Ancak geleneksel konut projelerinde ve bunların satışlarında yavaşlamalar var. Bu bağlamda İstanbul’da proje geliştiren bazı firmalar bizimle iletişime geçti ve bunların bazılarının Univa standartlarına uygun olması sebebiyle görüşmelerimiz sürüyor. Avrupa ve Anadolu yakasında, lokasyonu ve standartları bize uygun projeleri satın alıp Univa öğrenci evine dönüştüreceğiz” şeklinde konuştu. Böylelikle konut stokunun eritilmesi için de bir çözüm sunduklarını dile getiren Erkanlı, projelerinin alternatif bir yatırım aracı olduğunu belirtti.


Geri Dön