28 / 04 / 2024

Erkanlı Holding'ten İstanbul ve Ankara'ya yeni öğrenci evleri projesi!

Erkanlı Holding'ten İstanbul ve Ankara'ya yeni öğrenci evleri projesi!

Öğrenci evi yatırımlarına hız veren Erkanlı Holding, İstanbul ve Ankara’da 2 yeni yatırım için düğmeye bastı. Erkanlı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Erkanlı, projeler hakkında açıklamalarda bulundu.



Öğrenci evi yatırımlarına odaklanan Erkanlı Holding, Univa markasıyla yeni projeler geliştirecek. Kocaeli ve Düzce’de 2 yeni proje için düğmeye basan şirket İstanbul ve Ankara’da da proje üretecek.

''Stok yapılar Univa öğrenci evine dönüşecek''

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, iki ilde sıfırdan bir bina inşasının yanı sıra farklı bir yol izleyeceklerini söyleyen Erkanlı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Erkanlı, stok yapılarla ilgilendiklerini söyledi. İstanbul ve Ankara’da kimi projelerde istenen hızda satış olmadığını ve binaların boş kaldığını ifade eden Erkanlı, “Geleneksel konut projelerinde ve bunların satışlarında yavaşlamalar var. Bu bağlamda İstanbul’da proje geliştiren bazı firmalar bizimle iletişime geçti ve görüşmelerimiz sürüyor. Lokasyonu ve standartları bize uygun projeleri satın alıp Univa öğrenci evine dönüştüreceğiz” diye konuştu. 

Kocaeli ve Düzce’ye dev yatırım

Sakarya'daki 160 milyon liralık yatırımın şehrin en büyük gayrimenkul yatırımlarından olduğunu ve önümüzdeki yıl hizmete gireceğini kaydeden Erkanlı, projeden yüzde 60 prim sağladığını açıkladı. Yeni öğrenci evi projeleri hakkında bilgi veren Erkanlı, “Kocaeli’nde 95 milyon liralık yatırım yapıyoruz. Bu öğrenci evimizde 275 daire yer alacak, 800 yatak kapasitesine sahip olacak. Aralık 2020’de teslim edeceğimiz projede daire fiyatları da 225 bin liradan başlıyor. Düzce’de ise 600 konut 1600 yatak kapasitesine ulaşacağız. Bu projemiz Eylül 2021’de teslim edilecek. Projede daire fiyatları 175 bin liradan başlıyor. Yapacağız yatırım ise 120 milyon lira” dedi.

''Projelerimizin geri dönüş süresi 8 yıl''

Öğrenci aileleri kadar gayrimenkule yatırım yapmak isteyenlere de proje ürettiklerini söyleyen Erkanlı, şu ifadeleri kullandı: “Şu an Türkiye’de bir gayrimenkul yatırımının ortalama geri dönüş süresi 25 yıllara kadar çıkmışken bizim projemizde bu süre 8 yıl. İlk yatırım yapanlarda bu süre 6 yıla kadar düşebiliyor. Öğrenci başına minimum 900 TL. Kiralama bedeliyle üç öğrencinin kalabileceği projede, yatırımcılar toplamda 2 bin 700 TL’lik kira getirisine sahip olabiliyor. Söz konusu gelirin yüzde 40’ı işletme giderlerine ayrılırken, yüzde 60’lık kısmı olan 1.620 TL’si de yatırımcılara kira geliri olarak aktarılıyor.”

Türkiye’de 7.6 milyon öğrenci olduğunu, bu öğrencilerin 4.2 milyonunun devamlı olarak üniversiteye gittiğini, kalanın ise açık öğretim ve yüksek lisans alanlarını tercih ettiğini anlatan Erkanlı, Türkiye’deki yurtların kapasitesine dikkat çekti. Erkanlı, “Devlet yurtları ve özel yurtlarının kapasitesi bu 4.2 milyonun sadece 1 milyonuna yetiyor” dedi. 

''Yatırım için kolları sıvadık”

Erkanlı, konuşmasına şu şekilde son verdi: “Burada 3.2 milyonluk açık var. Bunların da bir kısmı evlerde ve kendi şehirlerinde kalıyor. Ciddi bir ihtiyaç ve potansiyel var. Ayrıca mevcut yurtları inceledik ve içlerinde iyi örnekler olmasına rağmen birçoğunda nitelik anlamında eksiklikler olduğunu gördük. ABD’li Asset Campus iş birliğiyle bu alana odaklanarak öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayan, sosyalleşmesini sağlayan projeler gerçekleştirmek için kolları sıvadık.”
 


Geri Dön