28 / 04 / 2024

Akfen Holding'ten iki yeni şirket! 

Akfen Holding'ten iki yeni şirket! 

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ve Yönetim Kurulu Üyeleri, iki yeni şirket yatırımına imza attı. Akfen Holding, Şişli'de toplam 82 milyon 761 bin 692 TL'ye iki yeni şirket kurdu. İşte o iki şirket ile ilgili merak edilenler... 



Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ve Yönetim Kurulu Üyeleri, iki yeni şirket kurdu. Akfen Kuzey Gayrimenkul İşletme Anonim Şirketi ve Akfen Güney Gayrimenkul İşletme Anonim Şirketi, Şişli'de kuruldu. 

Akfen Kuzey Gayrimenkul İşletme Anonim Şirketi'nin sermaye bedeli 34 milyon 331 bin 344 TL, Akfen Güney Gayrimenkul İşletme Anonim Şirketi'nin sermaye bedeli ise 48 milyon 430 bin 348 TL olarak açıklandı. 

Akfen Kuzey Gayrimenkul'ün Yönetim Kurulu Başkanı Müştereken Hamdi Akın, Yön.Kur.Başkan Yardımcısı Müştereken Pelin Akın Özalp olarak açıklandı. 

Selim Akın, İrfan Erciyas ve Sıla Cılız İnanç da Yönetim Kurulu Üyeleri olarak belirtildi. 

Akfen Güney Gayrimenkul'ünde Yönetim Kurulu diğer şirket ile aynı olarak açıklandı. 

Akfen Holding ten iki yeni şirket! 

HAMDİ AKIN KİMDİR?

1954 İstanbul doğumlu olan Hamdi Akın, Gazi Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü bitirdi. Günümüzde faaliyet konusu altyapı ve üstyapı inşaatı, deniz limanı işletmeciliği, deniz ulaşımı, su dağıtım ve atık su hizmetleri, enerji ve gayrimenkul gibi endüstri kolları olan Akfen Holding’i 1976'da kurdu. 

Akfen Holding’in Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinin yanı sıra Akfen Yenilenebilir Enerji ve Akfen GYO Yönetim Kurulu Başkanlıği ve Mersin Liman İşletmeleri (MIP) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini de üstlenen Hamdi Akın,  TAV markasında 2017'y kadar Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yaptı. 

London School of Economics’de Çağdaş Türkiye Araştırmaları Kürsüsü’nün kurucularından olan Akın, 1999'dan bu güne Türkiye iyi yetişmiş insan kaynağı sağlamak için kurduğu Türkiye İnsan Kaynakları ve Eğitim Vakfı’nın (TİKAV) Kurucu Üyesi ile Vakfın Onursal Başkanı ve Basketbol için Eğitim ve Destek Vakfı (BİDEV) Mütevelli Heyeti Üyesi unvanlarının da sahibi. 

Akfen Holding ten iki yeni şirket! 

PELİN AKIN ÖZALP KİMDİR?

Akfen Holding A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Akın Özalp, 2010'da İngiltere’de Surrey Üniversitesi İspanyolca İşletme Bölümü’nden mezun oldu. İş hayatına ilk olarak Madrid’de Deutsche Bank Finans departmanının Strateji bölümünde başlayan Pelin Akın Özalp, şu anda Akfen Holding Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi ve Yönetim Kurulu Üyesi, IBS Sigorta ve Reasürans Brokerliği ve Akfen GYO’da Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevde bulunuyor. 

Pelin Akın Özalp aynı zamanda TİKAD ve YKKD Yönetim Kurulu, TÜRKONFED, PODEM, TAİDER, TOBB Genç Girişimciler Danışma Kurulu üyelikleri bulunuyor.

Akfen Holding ten iki yeni şirket! 

SELİM AKIN KİMDİR?

2006'da İngiltere’de Surrey Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Selim Akın, üniversite yıllarında Türk Derneği Başkanlığı yaptı. TÜSİAD ve TAV Havalimanları Holding Riskin Erken Saptanma Komitesi üyesi olan Selim Akın, İş hayatına Akfen Holding Muhasebe Departmanı’nda başladı. 

Selim Akın, halen Akfen İnşaat ve Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevi ile beraber, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Akfen Holding iştiraklerinde Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev üstleniyor. 

Akfen Holding ten iki yeni şirket! 

İRFAN ERCİYAS KİMDİR?

1977'de Gazi Üniversitesi Ekonomi ve Maliye Bölümü’nden mezun olan İrfan Erciyas, iş yaşamına Türkiye Vakıflar Bankası’nda başladı. 2003 yılında Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak Akfen Holding’e katılan Erciyas, başta Araç Muayene İstasyonları, Mersin Uluslararası Lmanı ve İDO’nun özelleştirilmesi olacak şekilde, Akfen GYO ve Akfen Enerji’nin kuruluş ve yatırım süreçleri, Akfen Holding ve Akfen GYO’nun halka arzları, iştiraklerden hisse satışları ve uzun vadeli finansman konularında önemli görevlerde bulundu. 

Akfen Holding ten iki yeni şirket! 

SILA CILIZ İNANÇ KİMDİR?

1995'te Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Sıla Cılız İnanç, 1997 yılında Akfen Holding bünyesinde çalışmaya başladı. Sıla Cılız İnanç, Akfen Holding A.Ş. Yönetim Kurulu'nun Baş Hukuk Müşaviri olup, Akfen Holding’in çeşitli ortaklıklarında Yönetim Kurulu Üyelikleri görevlerini üstleniyor. 

ŞİRKETLER HANGİ ALANDA FAALİYET GÖSTERECEK?

Akfen Kuzey Gayrimenkul ve Akfen Güney Gayrimenkul şirketleri, gayrimenkul alanında faliyet gösterecek.  

Akfen Kuzey Gayrimenkul'ün konusu, "Yurt içinde ve yurt dışında her tür turizm tesisi ve konaklama tesisleri, yasal düzenlemelerin izin verdiği ölçüde eğlence, dinlenme ve oyun salonları kurmak, işletmek, işlettirmek, kiralamak, 2-Turizme ve konaklama ihtiyacı karşılanmasına elverişli alanlarda hakiki ve hükmi şahıslar ya da devlete ait arazi ve arsalar satın almak, kiralamak, kiraya vermek, her tür hizmet ve konaklama tesisi kurmak, inşa ettirmek, işletmek, işlettirmek, kiraya vermek, ve anasözleşmesinde yazılı olan diğer işler" şeklinde açıklandı. 

Akfen Güney Gayrimenkul'ün faaliyet alanları ise "Yurt içinde ve yurt dışında her tür turizm tesisi ve konaklama tesisleri, yasal düzenlemelerin izin verdiği ölçüde eğlence, dinlenme ve oyun salonları kurmak, işletmek, işlettirmek, kiralamak, 2.Turizme ve konaklama ihtiyacı karşılanmasına elverişli alanlarda hakiki ve hükmi şahıslar ya da devlete ait arazi ve arsalar satın almak, kiralamak, kiraya vermek, her tür hizmet ve konaklama tesisi kurmak, inşa ettirmek, işletmek, işlettirmek, kiraya vermek, 3.Kuracağı, işlettiği, işlettirdiği, kiraladığı tesisler ile ilgili her tür mal ve hizmet alımını, ithalat ve ihracatı, geçici işleri, kalıcı işleri yerine getirmek, getirttirmek, 4.Her tür gayrimenkul projesine yatırım yapmak, 5.Her tür inşaat ve taahhüt işleri ile her türlü uluslararası ihale ve taahhüt işlerine iştirak etmek, yapmak, yaptırmak, gerçek ve tüzel kişilerle anlaşmalarda bulunabilir. 6.Konusu ile ilgili her türlü iç ve dış ticaret yapmak, 7.Şirket konusu ile ilgili pazarlama faaliyetleri yapmak, 8.Kurulmuş ve kurulacak şirketlere, ortaklıklara, tüzel kişi niteliği taşıyan ya da taşımayan ortaklıklara iştirak etmek. ve anasözleşmesinde yazılı olan diğer işler" olarak belirtildi. 

Her iki şirket de Esentepe Mah.Büyükdere Cad. Loft Resıdance No:201/151 Şişli adresinde bulunuyor. 

Akfen Güney Gayrimenkul İşletme Anonim Şirketi kuruldu!

Akfen Kuzey Gayrimenkul İşletme Anonim Şirketi kuruldu!


Geri Dön