Kent Haberleri

Erken emekli olmak isteyenler hemen baksın! Tek tek açıklandı!

Kısmi emeklilik konusunda ayrıntılar araştırılan konular arasında yer alıyor. Bu düzenleme, esnafın sosyal güvenlik primlerini daha erken sürede tamamlamalarına imkân vererek, emeklilik süreçlerini erkene çekiyor. Peki, 3600 günle emeklilik için aranan koşullar neler? İşte detaylar... Bu düzenleme, çalışan kişilere emeklilik öncesi daha erken dönemde kısmi olarak emekli olma olanağı verir

Kısmi emeklilik, İş Yasası ve Sosyal Sigortalar Yasası’na göre, belirli bir çalışma süresini veya prim gün sayısını tamamlayanlara sağlanan bir haktır. Bu düzenleme, çalışan kişilere emeklilik öncesi daha erken dönemde kısmi olarak emekli olma olanağı verir.

İşte kısmi emekliliğe ilişkin bazı önemli ayrıntılar:

ahaber.com’un haberine göre, yaş koşulu: Kadınlar için kısmi emeklilik yaş koşulu 58 iken, erkekler için 60 olarak belirlendi. Fakat yaş aralığı, sigorta başlangıcının 2 bin senesinden önce veya sonra olmasına bağlı olarak değişebilir. Bu yüzden, sigorta başlangıç tarihine göre yaş koşulu esneklik gösterebilir.

Çalışma süresi ya da prim gün sayısı: Kısmi emeklilik için çalışma süresi veya prim gün sayısı koşullarının da sağlanması gerekiyor. Genellikle 15 sene ya da 3 bin 600 gün prim ödeme koşulu bulunur. Bu koşulu yerine getirenler kısmi emeklilik hakkından faydalanabilir.

İşte erken emeklilik konusunda diğer detaylar...

Emekli maaşı miktarı: Kısmi emeklilikte hesaplara yatacak aylık maaş, minimum emekli maaşı miktarı kadardır. Örneğin, mevcut minimum emekli maaşı 7 bin 500 TL ise, kısmi emeklilikle bu miktarı alabilirsiniz. Aylık miktarı, çalışılan süre ve kazanılan primlere bağlı olarak farklılık gösterebilir.

Başvuru süreci: Kısmi emeklilikten faydalanmak için emeklilik müracaatı, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) yapılmalıdır. Başvuru süreci ve gerekli belgeler için SGK'dan doğru bilgi almanız önemlidir.

MEMURDA TABAN MAAŞ 22 BİN LİRA OLACAK

700 bin kamu işçisi için yapılan zam pazarlığında, işçilerin talepleri karşılanmış hem taban aylık yükselmiş ve hem de yüzde 45 bandında zam yapılmıştı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, minimum kamu işçisi ücretini yaklaşık 12 bin liradan 21 bin liranın üzerine çıkardıklarını belirtmişti. Kamu işçilerine yönelik gerçekleştirilen bu zammın ardından memur kesiminde de beklenti meydana gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konuda da "Kamu işçilerinde olduğu gibi minimum aylığı yine 15 bin liraya yükselterek üzerine de enflasyon ve refah payı olarak benzer bir artış sağlayacağız. Bu sayede, temmuz ayında en düşük memur maaşı da 22 bin lira olacak. Kamu personellerinin aylıklarındaki bu artışlar otomatik olarak emekliliklerine de yansıyacak" şeklinde konuşmuştu.

BİM’de Fakir çay makinesi 599 TL’ye, Kumtel ankastre set 4.399 TL’ye, buzluk termos 599 TL’ye düştü!

QNB Finansbank’tan son çağrı! Adınıza yatırılacak bu parayı hemen almanız istendi!

A101’de Samsung mikrodalga fırın 1.999 TL’ye, Fantom dik süpürge 729 TL’ye, kıyma ve salça makinesi 799 TL’ye düştü!