27 / 04 / 2024

Erken rezervasyonda geri sayım başladı! Bodrum, Fethiye, Kemer’de otellerde yüzde 50 indirim fırsatı!

Erken rezervasyonda geri sayım başladı! Bodrum, Fethiye, Kemer’de otellerde yüzde 50 indirim fırsatı!

Erken rezervasyon döneminin aralık ayına çekilmesiyle birlikte daha ucuza tatil yapmak isteyenler şimdiden otel aramalarına başladı. Turizmciler, bu fırsatı değerlendirerek şimdiden rezervasyon yaptıranların, yüzde 50’ye varan oranlarda indirimden yararlanabileceğini belirtiyor.



Turizm sektöründe erken rezervasyon hareketliliği başladı. Daha ucuza tatil yapmak istemeyenler erken rezervasyonu tercih ediyor. Tatil ve villa arama platformu Neredekal.com Genel Müdürü Gökhan Sivrikaya, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Sayın Firuz Bağlıkaya’nın erken rezervasyon dönemini, aralık ayına çekmesiyle birlikte sektörde hareketliliğin arttığını ifade etti.

Sivrikaya, erken rezervasyon döneminin başlamasıyla, özellikle ultra her şey dahil ve her şey dahil otel konseptinin ön plana çıktığı Kemer, Belek, Bodrum ve Fethiye’de bulunan otellerde yüzde 50’ye varan indirimlerle konaklama imkanı doğacağını dile getirdi. Sivrikaya, ayrıca Antalya ve Muğla’nın yanı sıra tatilseverlere erken rezervasyon döneminde uygun konaklama alternatifleri sunan Kıbrıs destinasyonun da bu sene yüksek talep alacak bölgeler arasında olduğunu öngördü.

Erken rezervasyonda geri sayım başladı! Bodrum, Fethiye, Kemer’de otellerde yüzde 50 indirim fırsatı!

ODA FİYATLARI YÜZDE 90 ARTTI

2023 ekim ayında oda fiyatlarının 1.287 TL’den, 2.444 TL’ye yükselerek geçen yılın aynı dönemine göre son bir yıl içerisinde yüzde 90 oranında arttığı belirtildi. Oda fiyatlarında en fazla artış yüzde 305 ile  Ankara  otellerinde yaşandı. Ardından yüzde 147 artış ile  İzmir  gelirken, Çanakkale’de ise oda fiyatları son bir yılda yüzde 102 civarında artış gösterdi. Bu fiyat artışlarında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın da etkili olduğu belirtilirken, özellikle Ankara, İzmir ve Çanakkale illerinin kutlama ve ziyaret noktasındaki önemli destinasyonlar olmasına bağlı olarak talep artışlarının da oda fiyatları üzerinde etkili olduğu ifade edildi.

ARA TATİL HEYECANI BAŞLADI

Öte yandan 13 Kasım-17 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek birinci dönem okul ara tatilinin de turizm bölgelerinde bir hareketliliğe yol açtığı gözleniyor. Özellikle kasım ayına girilmesine rağmen havaların sıcak gitmesi nedeniyle ara tatil dönemi için otel aramalarının üst seviyelere yükseldiği belirtiliyor. Aramalarda bölge olarak Antalya ve Muğla gibi yazlık tatil bölgeleri öne çıkıyor.

BUNGALOVLARA TALEP ÇOK

Otellerin yanı sıra bungalovlar da tatilcilerin son yıllardaki gözdeleri arasında. 2023 Ekim ayında tatil aramalarında en çok aranan konaklama tipi oldu. Ardından pansiyon ve her şey dahil oteller Ekim ayında en çok arama yapılan temalar arasında yer alırken, özellikle Sapanca bölgesinde her yıl daha da artan ve gelişen bungalov turizmi İstanbul’a olan yakınlığıyla da seyahatseverlere hafta sonu tatil kaçamağı fırsatı sunuyor.


Geri Dön