27 / 05 / 2024

Eroğlu Merter'de beş yıldızlı otel inşa edecek!

Eroğlu Merter'de beş yıldızlı otel inşa edecek!

Vakko İş Geliştirme Direktörü Rıfat Elhadef, geçen ay Erbil'de açtıkları mağazanın büyük ilgi gördüğünü söyledi



Kuzey Irak'ta bulunan Erbil kentinde geçtiğimiz ay açtıkları Vakko ve W mağazalarından çok iyi geri dönüşler aldıklarını söyleyen Vakko İş Geliştirme Direktörü Rıfat Elhadef, “Erbil'deki yatırım yurtdışındaki planlarımız için önemli bir örnek oldu. Bu yıl yurtdışında üç dört yeni mağaza daha açmak için harekete geçtik” diye konuştu.
Birleşmiş Markalar Derneği'nin (BMD) yeni yönetim kurulunun tanıtıldığı toplantı sonrasında soruları yanıtlayan Elhadef, bu yıl yeni mağazalar açarak büyüyeceklerini anlattı. Hedeflerinde komşu ülkelerin yanı sıra Türk Cumhuriyetleri, Kazakistan, Türkmenistan ve Kuveyt'in de olduğunu vurgulayan Elhadef, “Yönümüzü şu an batıya çevirmedik çünkü batıda krizin etkileri henüz sürüyor. Oysa doğuda da kriz olmasına rağmen petrolden ve doğalgazdan kaynaklanan önemli bir gelirleri var ve krizi batı gibi hissetmediler. Alım güçleri yüksek” açıklamasını yaptı.
Erbil'deki mağazayı açmalarının üzerinden bir ay geçmesine rağmen cironun beklentilerinin bile üzerine çıktığına dikkat çeken Rıfat Elhadef, “Bu mağaza, Türkiye'de aynı büyüklükteki bir mağazanın yüzde 20 üzerinde ciroya ulaştı” dedi.
Elhadef, özellikle kadınların alışverişlerinin yüksek olduğunu vurgulayarak, “Eşarp satılır mı dedik ama çok iyi satıyoruz. Kadın giyim ürünleri de revaçta” ifadesini kullandı.

Eroğlu otel yapacak
Yine BMD'nin toplantısından sonra konuştuğumuz Colin's markalarının sahibi Eroğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şahin Eroğlu da, Vakko'nun Merter'deki fabrika binasının üzerine yapmayı planladıkları alışveriş merkezi yatırımından vazgeçtiklerini söyledi.
Şahin Eroğlu, 65 bin metrekarelik arazide alışveriş merkezi yerine beş yıldızlı otel yapacaklarını ve inşaata başlayacaklarını açıkladı.
Radikal

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Eroğlu, Merter'deki arazide AVM'den vazgeçti, otele döndü
Colin's'in sahibi Eroğlu Holding'in 2007 başında satın aldığı istanbul Merter'deki Vakko'nun eski fabrika arazisinde inşaatın başladığını belirten Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şahin Eroğlu, alışveriş merkezi (AVM) yapmaktan vazgeçtiklerini söyledi. "Çok yakınımızda CarrefourSA'nın AVM projesi var. Sanıyoruz ki, bizden önce bitirecekler. 0 nedenle biz AVM'den vazgeçtik" diyen Eroğlu, rotayı otele çevirdiklerini kaydetti. Eroğlu, "Beş yıldızlı bir otel inşa edeceğiz. İçinde rezidanslar da olacak. Toplam kapalı alanımız 65 bin metrekare" dedi.

Eroğlu Holding'in ortakları arasında yer aldığı Akkom adlı şirket, Vakko'nun arazisini 56 milyon dolara satın almış; 300 milyon dolarlık yatırımla AVM inşa edeceğini açıklamıştı.
Habertürk

Colin's Vakko arazisine AVM'den vazgeçti
Vakko'nun Meter'deki arazisini Nisan 2007'de 56 milyon dolara satın alan Eroğlu Şirketler Grubu'nun ortak olduğu Akkom, yapmayı planladığı alışveriş merkezinden (AVM) vazgeçti. Arazinin karşısında Carrefour'un yapacağı AVM daha önce biteceği için vazgeçtiklerini belriten Colin's markasının da sahibi Eroğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Eroğlu, "Çevrede çok sayıda AVM var. Biz de otel yapmaya karar verdik" dedi.
Hürriyet

Eroğlu Grubu 'Vakko arazi'sinde AVM'den vazgeçti, otel yapacak
COLIN'S markasının  sahibi Eroğlu Grubu, Vakko'nun Merter'deM eski fabrika binasının üzerine  yapmayı planladığı alışveriş  merkezi (AVM) yatırımından  vazgeçerek rotayı 'otel'e  çevirdi. Eroğlu Şirketler Grubu'nun ortak olduğu  Akkom Mühendislik ve İnşaat, yaklaşık 3 yıldır yapmayı planladığı alışveriş merkezi (AVM) projesinden vazgeçti. 56 milyon dolara aldıklan araziyi AVM ve rezidans yaparak değerlendirmeyi planlayan Akkom, yeni projesinde 5 yıldızlı bir otel ve rezidans yapacak. Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şahin Eroğlu, 65 bin metrekarelik bir alanları olduğunu belirterek, daha önce 'alışveriş  kulesi' planladıkları alanda AVM'nin doğru bir yatirım olmadığına karar verildiğini açıkladı. Çevrede yeteri kadar AVM yatırımının olduğunu gördüklerini ve CarrefourSA'nın AVM yatırımının da açılışından sonra burada bir AVM yatanını nm çok fizibl olmadığına inandıklarını aktaran Eroğlu, bu yüzden otel ile rezidans projesinde karar kıldıklarını ifade etti. Bu yıl inşaat projelerinin yoğun olacağına da dikkat çeken Eroğlu, otel ve rezidans projesinin biliş tarihi hakkında "Bizim inşaatlarımız. çabuk bitiyor. Yakın zamanda otel inşaatını tamamlarız" açıklamasını yaptı.
Hale Tüzün / Vatan


Geri Dön