02 / 05 / 2024

Eroğlu Rusya’da tekstildeki başarısını inşaata taşıyacak!

Eroğlu Rusya’da tekstildeki başarısını inşaata taşıyacak!

2013’te 2’si İstanbul olmak üzere 3 yeni projeye start vereceklerini söyleyen Eroğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, hedeflerinin AVM ve ofis alanında büyüyerek Rusya’ya açılmak olduğunu söyledi...



Genç yaşta 1,8 milyon metrekare projeye 

Çok genç bir inşaat şirketi olmalarına rağmen 1.8 milyon metrekare alanda inşa ettikleri 11 projelerinin olduğuna dikkat çeken Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, Merter, Florya, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Seyrantepe, Antalya ve Bursa’daki projelerinin hala devam ettiğini söyledi.


2012’de yüzde 20 büyüme

2012’yi hedefledikleri gibi yüzde 20 büyüme ile kapatacaklarını vurgulayan Eroğlu, 2013’te de en az 2012’de elde ettikleri büyüme başarısını sürdürmeyi amaçladıklarını söyledi. 


2013’te 3 yeni proje geliyor

Şu anda 350 milyon dolar cirolu 14 projelerinin olduğunu söyleyen Eroğlu, 2013 yılında 2’si İstanbul’da olmak üzere 3 yeni proje start vereceklerini söyledi. 


Rusya’ya açılacak

Amaçlarının üst yapı alanında yani AVM ve ofis gibi alanlarda büyümek olduğunun altını çizen Eroğlu, burada elde ettikleri başarı ile Rusya’ya açılmayı hedeflediklerini söyledi. Rusya’da tekstilde yakaladıkları başarıyı inşaat alanında da yakalamak istediklerini vurgulayan Eroğlu, Körfez ülkelerinde de çok iyi işler yapılabileceğini sadece tekstil değil inşaat alanında da oralarda var olmak istediklerini belirtti. 


Eroğlu Rusya’da tekstildeki başarısını inşaata taşıyacak!


Ofishane’de sona gelinde

Kağıthane’de inşa ettikleri Ofishane projelerinin tamamlandığını belirten Eroğlu, “Kentsel dönüşümle birlikte İstanbul’un önemli iş ve yaşam alanlarından birisi olacak Kağıthane’de inşa ettiğimiz Ofishane projemizi bitirdik. İstanbul Halkalı’da bulunan konut projemiz İstanbul Lounge’ı ekim sonu itibariyle sahiplerine teslim etmeye başladık”  dedi.


2013’te 4 projenin teslimleri yapılacak 


2013 yılının ilk çeyreğinde 4 projelerinin teslimlerini yapacaklarını söyleyen Eroğlu, “Moda ve tekstil sektörünün yeni merkezi olmaya aday karma kullanımlı projemiz Platform Merter’i, Halkalı’da bulunan diğer bir konut projemiz İstanbul Lounge 2’yi, Antalya’da yaptığımız alışveriş merkezi Erasta Antalya’yı ve Florya’da inşa ettiğimiz Ekşinar Konaklarını 2013 yılının ilk çeyreğinde teslim etmeyi planlıyoruz. Ayrıca Seyrantepe’de Türk Telekom Arena’nın yanına inşa edeceğimiz İstanbul’un simge yapılarından olacağına inandığımız, karma kullanımlı projenin ön satışına başladık” diye konuştu. 


Faiz oranlarındaki düşüş satışları canlandırdı

2012 yılının inşaat sektörü için durgun başlasa da son çeyrekte mortgage kredileri faiz oranlarındaki düşüşle birlikte tekrar canlandığının altını çizen Eroğlu, “Sektör açısından 2012 durgun başlasa da, özellikle 2012 yılının son çeyreğinde Mortgage kredileri faiz oranlarının aylık yüzde 1'lerin altına gerilemesiyle konut satışlarında yeniden bir canlanma gözlendi. 2013 yılında faiz oranları yüzde 1’in altında kalır, hatta daha da aşağı çekilirse konut satışındaki talep daha da artacaktır” şeklinde konuştu. 


Kentsel dönüşüm büyük bir potansiyel oluşturacak

Gayrimenkul sektöründe kentsel dönüşümle birlikte büyük bir potansiyel oluşacağının altını çizen Eroğlu, “Mütekabiliyet yasasının çıkmasından sonra 2013 yılı yabancıya konut satışı bakımından daha verimli olacaktır. Emlak Konut GYO’ya göre, 2013 yılında 15 bin konut yapılması hedeflenmektedir. Kentsel dönüşüm projeleri ile inşaat sektörünün daha çok büyüyeceğine ve konut kredilerinin de hareketleneceğini umuyoruz” dedi. 

Yarın Emaar Türkiye CEO’su Ozan Balaban...

Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön