17 / 05 / 2024

Erol Aksoy'un gizli evi satılıyor!

Erol Aksoy'un gizli evi satılıyor!

TMSF yetkililerinden edinilen bilgilere göre Aksoy, devlete olan yaklaşık 1.2 milyar dolarlık borcu nedeniyle el konulup satılması gereken oturduğu evini kaçırmak için eşinin akrabasının mülkiyetine geçirmişti.




İktisat Bankası’nı batıran Erol Aksoy’un devletten kaçırdığı evini Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) buldu. TMSF yetkililerinden edinilen bilgilere göre Aksoy, devlete olan yaklaşık 1.2 milyar dolarlık borcu nedeniyle el konulup satılması gereken oturduğu evini kaçırmak için eşinin akrabasının mülkiyetine geçirmişti.


Ancak TMSF uzun araştırmalar sonucunda evi bulmayı başardı. Fon bulduğu evi, alacaklarını tahsil etmek için satışa çıkardı bile. TMSF’nin internet sitesinde yapılan çağrıya göre satış ihalesi 24 Temmuz’da saat 11’de gerçekleştirilecek. İstanbul Tarabya’da bulunan evin 4 katlı bir binanın en üst katındaki dubleks daire olduğu öğrenildi. Aynı binanın alt katında Aksoy’un kayınvadesinin oturduğu ve o dairenin de geçtiğimiz günlerde TMSF tarafından tahliye edilerek boşaltıldığı öğrenildi.


SENETLERDEN BULUNDU


Aksoy’un evi devletten kaçırmak için eşinin bir akrabasının mülkiyetine geçirdiği ancak yaptığı büyük bir hata sonucu yakalandığı öğrenildi. TMSF uzmanlarının Aksoy’un evindeki çelik kasayı incelerken buldukları senetlerden yola çıkarak yaptıkları derin araştırma bu gerçeği ortaya çıkardı. Aksoy’un, gayrimenkullerini üzerine yaptığı akrabalarından evin veya gayrimenkulün tutarı kadar aldığı senet TMSF avukatlarının eline geçince TMSF, bu gerçek dışı işlemi ortaya çıkarıp eve el koydu. Aksoy’un daha önce de TMSF’nin borçlarına karşılık el koyduğu kendi otomobillerini akrabalarına satın aldırdığı ve yeniden kullanmaya devam ettiği, Fon’un bazı araçlara 2, bazılarına 3-4 kez yeniden el koyduğu belirtiliyor.



HaberTürk




Geri Dön